Kolin Grubu'nun Oteli Önünde Zeytin Ağacı Katliamı Protesto Edildi

Kolin Grubu'nun Oteli Önünde Zeytin Ağacı Katliamı Protesto Edildi

Manisa'nın Soma ilçesinde termik santral için 6 bin zeytin ağacının kesilmesini protesto etmek isteyen vatandaşlar, Çanakkale'de bulunan Kolin Grubu'na ait Kolin Hotel önüne zeytin dalları ile geldi. Çanakkale Dayanışması ve Çanakkale Çevre...

Manisa'nın Soma ilçesinde termik santral için 6 bin zeytin ağacının kesilmesini protesto etmek isteyen vatandaşlar, Çanakkale'de bulunan Kolin Grubu'na ait Kolin Hotel önüne zeytin dalları ile geldi.

Çanakkale Dayanışması ve Çanakkale Çevre Platformu tarafından düzenlenen protestoya çok sayıda vatandaş katıldı. Kepez Beldesi'nde bulunan Kolin Hotel'in yakınında toplanan vatandaşlar, ellerine aldıkları pankartlar ve zeytin dalları ile otele yürüdü. Otelin giriş kapısında toplanan vatandaşlar, Kolin Grubu tarafından Soma'nın Yırca Mahallesi'nde 6 bin zeytin ağacının kesilmesini protesto etti. Termik santrallere karşı direneceklerini belirten grup, işçi ölümlerine dikkat çekti.

Burada eyleme katılanlar adına bir açıklama yapan Neslihan Ülkü Baş, iş cinayetlerinin devam ettiğini söyledi. Baş, "Soma'da Ermenek'te Yalvaç'ta, Torunlar'da ne oldu. Bugün 13 Kasım, Soma katliamının 6. Ayı. Soma'yı unutmuyoruz, unutturmuyoruz. Bu katliamda yaşamını yitirenlerin çoğu, 25-30 yaşlarında gencecik insanlar. Ve yine çouğu, daha düne kadar geçimini topraktan sağlayan köylüler ve tarım işçileriydi. Zeytinlikler, termik santral, çiftçiden madenci. 13 Mayıs'tan bu yana Soma'da hiçbir şey değişmediği gibi daha da kötü gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Kolin A.Ş Soma'nın Yırca Mahallesi'nde 6 bin ağacı katletti. Hem de üzerinde hasat edilmemiş zeytinleri ile birlikte. Bu arada kendi arazilerinde köylüler darp edildi, kelepçelendi, gaz kapsülleri ile yaralandı. İdari yargı aşamasındaki acele kamulaştırma için karar beklenirken, Kolin A.Ş, hoyratça zorbaca, faşistçe iş makinelerini 6 bin zeytin ağacını katletti. Niçin zeytinlikten termik santral, çiftçiden madenci yapmak için." şeklinde açıklama yaptı.

Açıklamanın ardından grup, yağmur altında "Termik yapma boşuna, yıkacağız başına" sloganı atarak ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.