Köklü çözümler şart

Köklü çözümler şart

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Türk Lirasi'nin aşırı değersiz ya da aşırı değersiz olması da bize zarar vermiştir. Doların 4 liraya kadar yükselmesi olan dolar hala canımızı yakmaya devam ediyor. Ekonomide köklü çözümler zorunlu hale gelmiştir" dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından, ''Gelecek Senin, Sahip Çık'' isimli program düzenlendi. MÜSİAD Konya Şubesi konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Yakup Canbolat, Ak Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Muhammed Uğur Kaleli,Ömer Ünal, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Cumhurbaşkanı  Başdanışmanı Cemil Ertem, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, oda başkanları ile işadamları katıldı.

KÖKLÜ ÇÖZÜMLERE İHTİYACIMIZ VAR

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, iş dünyasının belirsizliği sevmediğini, ölçümlenebilir ve önünü gören bir ekonomi istediğini söyledi. Dövizin değerinin önemli olduğunu aktaran Olpak,"Aşırı değersiz ya da aşırı değerli Türk lirası da bize zarar vermiştir. Yakın zaman önce 4 lira olan dolar hala canımızı yakmaya devam ediyor. İş dünyasının nereye gideceğini bilememesi, doların kaç para olduğundan daha önemlidir. Şu anda 3,6 lira olan dolara bir şekilde kendimizi adapte edebiliriz. Ama dolar 6-7 lira mı olacak ya da 1-2 lira mı olacak sorusu bizim belimizi büküyor" dedi. 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylamasına Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirten Olpak, şunları söyledi:  "Geçmişte hükümet doların 1,5 yıl boyunca kaç lira olacağını ilan etmişti. Hepimiz buna inandık ve yatırım planlarımızı ona göre yaptık. Ancak anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla dolar tavan yaptı. Bu ülkenin iş adamı olarak böyle bir tabloyu bir daha yaşamak istemiyorum. Sizin de böyle bir tabloyu yaşamak istemediğinizi düşünüyorum" Siyasette vesayetin yıllarca karşılarına çıkan bir sorun olduğunu belirten Olpak, "Yıllarca siyasette vesayet karşımıza çıktı. Hukukta adaletsizlik, uluslararası arenada ise itibarsızlık oldu. İnşallah bu gibi kavramları sözlüğümüzden çıkarırız. Milletimiz de 15 Temmuz'da bunu gösterdi ama köklü çözümlere ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

VERGİ SİSTEMİNDE DÜZENLEME

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem de 15 Temmuz'un milletin zaferi olduğunu dile getirdi. Ertem, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri konusunda, "Herkes merak ediyor Türkiye'nin Avrupa Birliği ilişkileri duracak mı diye. 'İngiltere gibi mi olacak' diyorlar. Bu Türkiye'ye bağlı olan bir şey değil, doğrudan Avrupa Birliğine bağlıdır. Avrupa Haçlı ve faşist zihniyetine boyun eğerse ve kendi değerlerini hatırlamazsa tabii ki Avrupa Birliği ilişkilerinin müzakereler düzeyinde devam etmesi çok zor" ifadelerini kullandı. Referandumdan sonra vergi sisteminin daha adil ve yoksulluğu azaltıcı şekilde düzenlendiği yeni bir döneme gireceklerini söyleyen Ertem, Kredi Garanti Fonu'nun devreye girmesi ve Varlık Fonu'nun kurulmasının Türkiye için devrim niteliğinde kararlar olduğunu bildirdi.

İSTİKRAR ORTAMI SAĞLANMALI

MÜSİAD Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, yatırımların artması için istikrar ortamı olması gerektiğini söyledi. Gereken istikrarın Cumhurbaşkanlığı sisteme ile sağlanacağını ifade eden Okka,  "İş dünyası olarak her zaman zistediğimiz istikrar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile gelecek ve büyük Tütrkiye yolunda önemli bir atılım olacaktır. Demokrasiyi her zaman dile getiren Avrupa ülkelerinin son dönemlerde Türkiyi'ye karşı düzenlediği kampanyalar apaçık bir acizlik göstergesidir" dedi. Lojistik Menkez Projesi tamalandığında Anadolu'nun lojistik üssü halinie geleceğini belirten aktarak Okka, "Çalışmalan tamamlandığında Anadolu'nun lojistik üssü haline gelecek Konya, Mersir Limanı'na demir yoluyla bağlanarak dış ticaret için büyük avantaj sağlayacaktır" şeklinde konuştu. 

Toplantıda konuşan Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir dönemin tecrübelerinin Türkiye'nin misyonuyla birleşmesi sonucu ülkenin kendini yeni bir pozisyonlaması olduğunu söyledi. Demokrasi tecrübelerinin olumsuzluğunu değinen Altunyaldız, "1950 yılından beri yaşadığımız çok olumsuz ve ülkenin gidişatını kesintiye uğratan bir demokrasi tecrübemiz var. Bu demokrasi tecrübesi, bizi yeni bir hükümet modeline mecbur bırakıyor" dedi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.