Kocaeli Üniversitesi'ne Diyabetik Ayak Ünitesi

Kocaeli Üniversitesi'ne Diyabetik Ayak Ünitesi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Tıp Fakültesi'nde, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde Diyabetik Ayak Ünitesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Dünya Diyabet Günü olan 14 Kasım'da Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi'nde konferans...

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Tıp Fakültesi'nde, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde Diyabetik Ayak Ünitesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Dünya Diyabet Günü olan 14 Kasım'da Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi'nde konferans düzenledi. Tıp Fakültesi'nin Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İl Sağlık Müdürü Dr. Melih Kaştı, Umuttepe Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Şükrü Hatun, 14 Kasım'ın anlamına ve önemine ilişkin bilgi verdi. Ardından Prof. Dr. Berrin Çetinarslan Arslan, Prof. Dr. Zeynep Cantürk, Yrd. Doç. Dr. Rüştü Taştan ve hemşire Ayfer Peker, 'Diyabette Önleyici Ayak Bakımı ve Üniversite Çalışmaları' hakkında sunum yaptı. Programın sonunda 3 odadan oluşan Diyabetik Ayak Ünitesi'nin açılışı yapıldı.

Konferans öncesi 'Arkadaşım Diyabet' isimli kısa film gösterimi yapılırken, diyabetli maratoncu Gürkan Açıkgöz, 'Diyabet ve Egzersiz' isimli sunumunu, Diyabetli Çocuklar Vakfı adına da Ebru Ercanlı, Çağrı Çakıcı, Gamze Gedikli, Emre Uslu vakfın kuruluş amaçlarıyla ilgili bilgi verdi. Konferansın sonunda ise Umuttepe Tıp Fakültesi Diyabetik Ayak Ünitesi'nin açılışı yapıldı.

KOÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Berrin Çetinarslan Arslan yaptığı sunumda, diyabet konusunda harcanan miktarın çoğunun, diyabet süreci ilerleyince ortaya çıkan komplikasyonlara gittiğini belirtti. Şubat ayında açılan Diyabetik Ayak-Podoloji Polikliniği hakkında bilgi veren Arslan, şimdiye kadar 500 hastanın değerlendirildiğini ve bunlardan 240 hastaya da pedogram analizi yapıldığını, ayrıca 50 hastaya 'tırnak teli yöntemi' ve 20 hasta için ise tırnak deformitesi podoloji tedavi yöntemlerini uygulandığını söyledi.

ÜÇ PODOLOG 2 MUAYENE ODASI

Programda son olarak konuşmasını yapan Diyabetli Çocuklar Eğitim Vakfı eğitimcileri, diyabet ile yaşamayı bildikten sonra hastalığın bireyler için bir sorun olmadığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından ise Umuttepe Tıp Fakültesi Diyabetik Ayak Ünitesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Toplamda 3 podologun çalışacağı ünite podogoloji ve 2 muayene odasından oluşan ünite, Podoloji atölyesinde tabanlık uygulamarı ve muayene odalarında da bulunan podoskop ve pedogram cihazları ile hastalar tedavi edilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.