Koç: Çankaya Köşkü Siyasi Açıdan 'Kaçar-göçer' Bir Yer Değil

Koç: Çankaya Köşkü Siyasi Açıdan 'Kaçar-göçer' Bir Yer Değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşkü'nde oturmayacağı sözlerini, “Çankaya Köşkü'nün iki anlamı var. Kaçak bir yapı değil. Siyasi anlamda cumhuriyetin sembolü...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşkü'nde oturmayacağı sözlerini, “Çankaya Köşkü'nün iki anlamı var. Kaçak bir yapı değil. Siyasi anlamda cumhuriyetin sembolü ve siyaset açısından da kaçar göçer bir yer değil."diye değerlendirdi.

    Partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Haluk Koç, Erdoğan'ın Çankaya'da oturmayacağına yönelik ifadelerini şöyle yorumladı: "Cumhurbaşkanı Recep tayip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nün kullanmayacağını söylüyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşk’ü ile ilgili basına yansıyan tasarrufları. Öncelikle şunu söyleyeyim. Recep Tayyip Erdoğan deyince aklıma kaçar göçer bir iş peşinde koşan bu ikamet edeceği alandan tuttuğu işe kadar mutlaka bir kaçar göçeri bir gerçek üzerinde hareket eden kişi geliyor. Çankaya Köşkü'nün 2 anlamı var. Kaçak bir yapı değil. Siyasi anlamda cumhuriyetin sembolü ve siyaset açısından da 'kaçar-göçer' bir yer değil. Burada cumhurbaşkanı seçilen ve seçimin resmileşmesi ile yemin etmesi arasındaki süreci anayasa ihlali içerisinde geçiren kişinin siyaseten de cumhuriyetin tanımıyla özdeşlemiş bir Çankaya Köşkü ile ikamet etmeme isteğini başka anlamlara dayandırmak istendiğini hepimiz görüyoruz. Oturursa şaşardım."

    "SİLAH BIRAKTILAR MI Kİ?"

    CHP'li Koç, Selahattin Demirtaş’ın silahlanma ile ilgili sözleri üzerine de "Silah bıraktılar mı? Silah bırakıldı mı ki şimdi silah verilsin de İŞID’e karşı silahlanılsın gibi bir süreç işletiliyor. Türkiye coğrafya olarak da Türkler ve Kürtlerin birlikte yaşamaya mahkum olduğu bir coğrafya. Hep beraber eşit hukuk, birlikte yaşam, demokrasi ve özgürlük çerçevesi içinde bu topraklarda yaşayacağız." dedi.

    "ADLİ YIL NİYE TÖRENSEL OLMAKTAN ÇIKSIN"

    Adli yıl törenlerinin geleneksel olmaktan çıkartılabileceği tartışmalarını ise Koç, şöyle değerlendirdi: "Kişi kendisini padişah zannederse kendisine göre yeni kurallar, yeni teamüller, koyma ihtiyacı hisseder. Devri Recep Tayyip de herhalde bu şekilde yeni teamüller oluşturma, yeni gelenekler oluşturma süreçleri başka alanlarda da göreceğiz. Niye törensel olmaktan çıksın? Karşılığı olmayan davranışlar." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.