Kobanili Sığınmacı Kadın: Namusumuzu Kurtarmak İçin Işid'ten Kaçtık

Kobanili Sığınmacı Kadın: Namusumuzu Kurtarmak İçin Işid'ten Kaçtık

Terör örgütü IŞİD’in Kobaniye saldırıları devam ediyor. Yüzlerce insan yurdunu yuvasını terk ederek Türkiye’ye kaçtı. Rabia Ali ismindeki Kobanili sığınmacı da namusunu kurtarmak için IŞİD zulmünden kaçtığını söylüyor. IŞİD’in...

Terör örgütü IŞİD’in Kobaniye saldırıları devam ediyor. Yüzlerce insan yurdunu yuvasını terk ederek Türkiye’ye kaçtı. Rabia Ali ismindeki Kobanili sığınmacı da namusunu kurtarmak için IŞİD zulmünden kaçtığını söylüyor.

IŞİD’in saldırılarından kaçan yüzlerce Kobanili Kürt ülkelerini terk ederek komşu ülke Türkiye’ye sığındı. Kimisi ardında evini, barkını bırakarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine yerleşti. Kaçan sığınmacılar arasında çocuk ve yaşlı sığınmacılar da bulunuyor. Kobani merkezde oldukça varlıklı bir aile olduklarını söyleyen Rabia Ali adındaki sığınmacı, 5 çocuğuyla birlikte kaçtıklarını, 1 oğlunu ise Suriye’de savaşması için bıraktıklarını belirtti.

Namuslarını kurtarmak için terör örgütü IŞİD’ten kaçtıklarını ifade eden Rabia Ali, “Biz namusumuzdan korkuyorduk, çocuklarımızdan korkuyorduk. Çok kötüydüler. Köyümüze 4 bomba attılar biz de kaçtık. Ne yapacaktıkki milletin namusuyla, şerefiyle oynuyorlar biz ne yapacaktık ki Allah bizi korudu onlardan kurtulduk. Her gün bomba sesleri Kobani’nin bu tarafını diğer tarafını evleri hep yıktılar. Müslüman Kürtler ne yapsın ki bize zülüm yaptılar. Bize zülüm yaptıkları için biz de çıkıp geldik. Biz namusumuzu kurtarmak için geldik yoksa buraya gelip ne yapacaktım? Evim, malım ve mülküm hepsi orada.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.