Koalisyonlar kaybettirdi

Koalisyonlar kaybettirdi

Merhaba Gazetesi’ni ziyaretinde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “1991’den günümüze tek başına iktidar olsaydı şu an çok farklı bir konumda olurduk. Koalisyonlar bize çok kaybettirdi” dedi

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti il Yönetim Kurulu üyesi Levent Babayiğit, Selçuklu ilçe Yönetim Kurulu üyesi Serdar Gönen ve Gençlik Kolları üyeleri Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut ve Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar da hazır bulundu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ziyarette yaptığı konuşmada il ve içe teşkilatları olarak referandum çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiklerini belirterek, “Türkiye olarak önemli bir eşikten geçiyoruz. Önemli bir değişiklik yapılacak. Hepimiz sivil bir anayasa istiyoruz. Şimdiye kadar yapılan Anayasalar hep toplumu hizaya sokmak için yapılmış. 1982 Anayasası’nda 18 kez revizyon yapmışız fakat özünde bir değişiklik yapılmamış. 15 Temmuz sonrası Devlet Bahçeli beyin ‘Sistemi düzeltmemiz lazım’ önerisi ile bu düzenleme yapıldı. Ülkemizin daha az seçim yapacağı bir sisteme geçmesi gerekiyordu. Bu düzenleme ile bu sağlanacak. 1950’den 2016’ya İngiltere 15, ABD 17, Almanya 24 başkan değiştirmiş, biz ise 50 defa Başbakan değiştirmişiz. istikrarın önemi burada kendini gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

KOALİSYONLAR BİZE ÇOK KAYBETTİRDİ

Referandumda oylanacak sistem ile siyasi istikrarın sağlanacağını ifade eden Altay, sözlerini şöyle devam etti: “Enflasyon oranı koalisyon hükümetlerinde hep yüksek olmuştur. Faiz oranı tek başına hükümetlere oranla koalisyonlarda 5,5 kat fazla olmuştur. 1991’den günümüze tek başına iktidar olsaydı şu an çok farklı bir konumda olurduk. Koalisyonlar bize çok kaybettirdi. Düzenleme ile yargıda da olumlu değişiklikler yapılıyor. 18 yaşındaki gençlerimiz vekil olabilecek. 18-25 yaş arasındaki gençlerimiz Meclis’te temsil edilecek. Çanakkale Savaşı’nda ‘Hey 15’li’ diye türkümüz far, hep Fatih Sultan Mehmet’i örnek gösteriyoruz ama gençlerimiz mecliste yoktu.  Biz gençlerimize güveniyoruz.” Hollanda’da yaşanan süreçle ilgili de konuşan Altay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biz zaman zaman yurt dışında görev icabı ziyaretlerde bulunuyoruz. Bir Hollanda ziyaretimizde meydanlarında rahatlıkla PKK, Öcalan, terör propagandası yapıldığına şahit olduk. Bunların özgürlüğü sadece lafta. Onların insanlığını geçtiğimiz gün bakanımıza yaptıkları muamelede şahit olduk. Bir bayanı, bakanımızı aracında adeta hapsederek, elçimizle görüştürmediler. Bizim orada oy kullanacak seçmenimiz var. Bu vatandaşlarımıza anlatmamız lazım. Hayırcılar serbestçe propaganda yapabilirken bize engellemelerde bulundular. Devletimiz gerekli cevabı buna verecektir. Zaten çeşitli yaptırımlar açıklandı.”  

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum