"Koalisyon, İslam Politikalarını Yeniden Ele Alsın"

"Koalisyon, İslam Politikalarını Yeniden Ele Alsın"

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek, koalisyon müzakerelerinde Müslümanları ilgilendiren yönüyle Alman din politikasında yeni bir başlangıç istedi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek, koalisyon müzakerelerinde Müslümanları ilgilendiren yönüyle Alman din politikasında yeni bir başlangıç istedi.

Yeni yasama döneminde Almanya İslam Konferansı’nın (DIK) üçüncü yeni şeklini almasının önemli bir ayar olacağına dikkat çeken Mazyek, "Ama bunun için Müslümanlar tarafındaki tüm etkili aktörlerin, İslam Konseyi’nin de (Islamrat) konferansa kazanılması ve konferansın gündeminin şimdiye kadar olduğundan farklı şekilde Müslümanlarla birlikte formüle edilmesi gerekir." dedi.

Dönemin Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizire’nin 2010 yılında Islamrat’ı Almanya İslam Konferansı’ndan (DIK) ihraç ettiğini hatırlatan Mazyek, "Bunu, Islamrat’ın en büyük üyesi olan İslam Toplumu Milli Görüş’ün (IGMG) üst düzey bir yöneticisiyle ilgili dava ile gerekçelendirdi. Bakan Friedrich de bunu sürdürdü. Tüm İslami kuruluşlar bu dışlayıcı şekillendirmeyi protesto etti. ZMD bu yüzden Islamrat’tan, bir süre sonra da DIK’ten ayrıldı. Söz konusu iki kurum, Almanya’daki dört büyük Müslüman kuruluştan ikisidir." şeklinde konuştu.

Alman Tagesspiegel gazetesine açıklamalarda bulunan Mazyek, mevcut İçişleri Bakanı’nın dini cemaatlerle ilişkilerini ve onlara ilişkin politikalarını da eleştirdi. Bu politikaların radikal sağ çevreleri güçlendirdiğine dikkat çeken Mazyek, Müslüman karşıtı tutumların tüm uyarılara rağmen küçümsendiğini kaydetti. Mazyek, "Bu politikalar Müslüman tarafında da Selefi aşırılara hizmet etmiştir. Devlet, Müslümanların da katılımıyla ve etkili şekilde İslam düşmanlığıyla mücadele etmedikçe, bu aşırı kesimlerin değirmenine su taşır." ifadelerini kullandı.

Müslümanların çoğunluğunun Selefilere destek vermediğini hatırlatan Mazyek, "Böyle olduğunu iddia etmek, CSU’yu NPD’nin güçlenmesinden sorumlu tutmaya benzer." dedi. Mazyek, yeni dönemde en iyi yolun, ırkçılarla Selefileri eşit görüp aynı kefeye koymak olduğunu söyledi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.