Kktc'de Barış Ve Özgürlük Bayramı Kutlanıyor

Kktc'de Barış Ve Özgürlük Bayramı Kutlanıyor

Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü KKTC'de Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutlanıyor.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü KKTC'de Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutlanıyor. Harekatın 39. yıl dönümünde ilk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Daha sonra Şehitler Anıtı önünde tören yapıldı.

Başkent Lefkoşa’da Doktor Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki törende konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Kıbrıs Türk halkı, topyekûn olarak nefsini dizginlemese; özgürlüğünü, dini ve milli aidiyetini bireysel kurtuluş ve menfaatlerinin önünde tutmasaydı bugünlere gelemezdik. Bu mübarek günde dileğimiz, birlik-beraberliğimizin devamı, özgürlüğümüzün daim olmasıdır." dedi. Kıbrıs'ın milli bir dava olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Kıbrıs’taki Türk varlığının devamı topyekûn Türk milletinin çıkarı ve güvenliğiyle ilgilidir." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs müzakerelerine de değinen Eroğlu, Ekim ayından sonra bizleri yoğun ve kritik bir süreç bekliyor. Kıbrıs konusunda ya bir anlaşma olmalı ya da artık önümüz kapatılmamalı, dünyada yaşayan diğer bazı milletlere olduğu gibi Kıbrıs Türk halkına da imkan, şans tanınmalı, çıkış yolları gösterilmelidir.” diye konuştu.

Eroğlu'nun konuşmasının ardından folklor gösterileri ve güvenlik güçlerinin akrobasi ve paraşüt şovları ilgi gördü. Tören kıtasının protokolü selamlamasının ardından resmigeçit yapıldı.





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.