Kızılay'ın Yardımlarına Teşekkür Eden Muhacirler Evlerine Dönmek İstiyor

Kızılay'ın Yardımlarına Teşekkür Eden Muhacirler Evlerine Dönmek İstiyor

Türk Kızılayı, Irak-Şam İslam Devleti'nden ve hükümetin hava saldırılarından kaçarak Kerkük'e gelen bin 500 aileye yardım dağıttı. Yardım için teşekkür eden muhacirler, evlerine dönüp güven içinde yaşamak istediklerini söyledi.Türk...

Türk Kızılayı, Irak-Şam İslam Devleti'nden ve hükümetin hava saldırılarından kaçarak Kerkük'e gelen bin 500 aileye yardım dağıttı. Yardım için teşekkür eden muhacirler, evlerine dönüp güven içinde yaşamak istediklerini söyledi.

Türk Kızılayı, Kerkük'ün Musalla semtindeki Irak Türkmen Milli Partisi'nde Ramadi, Diyala, Tuzhurmatu'dan gelen ailelere etnik köken ayrımı yapmadan yardım dağıttı. Diyala'dan gelen 7 çocuk annesi bir kadın Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Evlerimizi yaktılar, korkudan yanımıza bir şey alamadan kaçtık. Eşim hasta. Güvenliğimizi sağlasınlar. Evimize dönelim istiyoruz." dedi. Gözü yaşlı kadın, kendilerine yardımcı olan Türkmen ve Kürtlere teşekkür etti.

Tuzhurmatu'dan göç eden Asgar Ali ise Bağdat'ta yeni kurulan hükümetten güvenliği sağlayacağına dair ümitli olduğunu söyledi. Asgar Ali, "İnşallah Telafer, Ramadi, Yengice ve Tuzhurmatu'dan göç edenler evlerine dönebilir." dedi.

Beyci'den gelen Kerem Safa ise Irak Ordusu'na ait savaş uçaklarının iftar vakti babasının evini vurduğunu söyledi. Safa, "Annem, babam dört kız kardeşim, yengem ve çocuğunu o evde ölü buldum. Silahlı kişiler bizden uzaktaydı. Neden bizim evimizi vurdular? Maliki'yi görecek olsam ona 'senin ailenin başına gelseydi ne hissederdin?' diye sorardım. Allah intikamımızı ahirette alsın." şeklinde konuştu.

Irak Türkmen Milli Partisi Musalla sorumlusu Necmeddin Kasab ise yardımlar için Türk Kızılayı'na teşekkür etti. Göçmenler için Kerkük'te bir kamp kurulması için Türk devletinden yardım beklediklerini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.