Kısa dönem er ve yedek subayların bilet sıkıntısı

Kısa dönem er ve yedek subayların bilet sıkıntısı

Otobüs firmaları kurban bayramının 9 gün olması nedeniyle hafta sonu da en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor.

Askerliğini kısa dönem er ya da yedek subay olarak yapacak üniversite mezunlarının görev yerlerinin açıklanmasının ardından bayram yoğunluğu yaşayan otobüslerde bilet bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

 

Otobüs firmaları kurban bayramının 9 gün olması nedeniyle hafta sonu da en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor.

 

Firmaların cumartesi ve pazar günlerinde düzenledikleri ek seferlerde bile tam doluluk yaşanırken, üniversite mezunu askerlerin görev yerlerine gidecek olması nedeniyle firmaların hizmeti adeta tıkanma noktasına geldi.

 

Askerliğini yedek subay ya da kısa dönem er olarak yapacak üniversite mezunlarının, görev yerlerinin açıklanmasının ardından otobüs firmalarına akın etmesi, bilet bulmayı imkansız hale getirdi.

 

Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nden doğu illerine göreve gidecek asker adayları, otobüslerin batı bölgesinden dolu gelmesi nedeniyle bilet bulamıyor.

 

Özkaymak firmasının yetkilileri, dünden bu yana birçok gencin bilet talebinde bulunduğunu, ancak geri çevirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

 

Birçok kişinin zamanında birliğine ulaşmak için farklı yöntemler denediğini ifade eden yetkililer, ''Birçoğu aktarmalı gitmeye çalışıyor. Bazı aileler çocuklarını özel araçlarla götürüyor. Çoğu genç de zorunlu olarak pazartesi ve salı gününe bilet alıyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.