Kış Sezonunda Rus Turistlerin Yurt Dışı Tercihi Yüzde 50 Düşebilir

Kış Sezonunda Rus Turistlerin Yurt Dışı Tercihi Yüzde 50 Düşebilir

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Müdürü Maya Lomidze, ekonomik belirsizlik ve Batılı ülkelerin yaptırımları nedeni ile kış sezonunda Rus turistlerin yurt dışı tercihinin yüzde 50 civarında azalabileceğini söyledi.Cihan Haber Ajansı’na...

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Müdürü Maya Lomidze, ekonomik belirsizlik ve Batılı ülkelerin yaptırımları nedeni ile kış sezonunda Rus turistlerin yurt dışı tercihinin yüzde 50 civarında azalabileceğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Lomidze, “Ekonomik belirsizlik ve dış politikada yaşanan gelişmeler turizm sektörünü olumsuz etkiliyor. Son 5 yılın en kötü sezonunu yaşıyoruz. Güven krizi ve sektörün kendine özel sorunları var.” dedi.

Son 2 ayda 10 Rus turizm şirketinin iflas ettiğine dikkat çeken ATOR Müdürü, “Bu yıl çok zor bir sezon yaşıyoruz. Ayrıca turizm sektöründe acımasız rekabet var. Talep düşünce şirketler yükü kaldıramıyor. Sezonun ortasında güven krizi yaşıyoruz. Satışlar düşüyor. Tüm saydığım faktörler iflas nedenleri.” dedi.

Yaptırımlar nedeni ile vatandaşlar kredi kullanımı konusunda çekimser davranırken, doların değerlenmesi turizm şirketlerini etkiledi. Ruble ile yapılan satışlar dolar karşısında eridi.

TÜRKİYE’NİN 3 ARTISI VAR

Rusya’da turizm sektörünün sorunlarına rağmen, Türkiye’ye giden Rus turistlerin arttığına dikkat çeken Lomidze, yıl sonuna kadar yüzde 20 artışla rakamın 5 milyona yaklaşabileceğini ifade etti.

Rus turistlerin Türkiye’ye yönelik ilgisinin artmasında 3 faktör olduğuna dikkat çeken Rus yetkili, “Öncelikle turistlerimizin Avrupa ülkelerine yönelik seyahat ilgisi geçen yıla göre yüzde 20 düştü. Burada Avrupa ve Rusya arasında yaşanan yaptırım ve ambargo faktörünün etkisi var. Rus turistler vize alırken hiç bir problemle karşılaşmak istemiyor. Çoğu vize verilmeyeceğinden endişe ediyor.

Türkiye ve Rusya arasında ise vize sorunu yok. İkinci faktör Türkiye turlarının ruble ile satılması. Dolayısıyla dolara endeksili olarak ruble ile satılması söz konusu. Bunu rubleye çevirirsek avro endeksli rubleye göre daha ucuz oluyor. Üçüncü faktör ise Türkiye’de istikrarlı tatilin olması. Genel olarak Türkiye’de istikrar var. Rus turistlerin tatili açısından Türkiye’de hiç bir sıkıntı, sorun ve endişe verici bir durum yok.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.