Kırşehir Orman Şube Müdürlüğü Av Sezonunun Açılacağını Bildirdi

Kırşehir Orman Şube Müdürlüğü Av Sezonunun Açılacağını Bildirdi

Kırşehir Orman Şube Müdürlüğü, Türkiye'de ve aynı zamanda Kırşehir'de av sezonunun 16 Ağustos'ta başlayacağını bildirdi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan Kırşehir Şube Müdürlüğü'nden yapılan...

Kırşehir Orman Şube Müdürlüğü, Türkiye'de ve aynı zamanda Kırşehir'de av sezonunun 16 Ağustos'ta başlayacağını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan Kırşehir Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı bildiride, Türkiye'de kara avcılığını düzenleyen 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 11 Temmuz 2003'de yürürlüğe girdiği belirtilerek, tehlike altında bulunan av ve yaban kaynakları sürdürülebilir kılarak gelecek kuşaklara aktarmanın her kesimce ortak hedef olması gerektiği ifade edildi.

Yapılan aynı yazılı açıklamada; avcıların, avcılık belgesi ve avlanma izin kartı alma şartıyla yasal olarak av yapabilecekleri belirtilirken, “Kanunun 3. maddesi uyarınca oluşturulan Merkez Av Komisyonu (MAK) her yıl av ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi için karar almaktadır. Avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde avlanmak serbesttir. Ayrıca, yaban domuzu bıldırcın ve üveyik avı bu avlanma günlerine ek olarak salı gününde de yapılabilecektir. Avcı başına bazı av hayvanlarının günlük avlanma limitleri bıldırcın 10, üveyik 8, karatavuk-sakarca 3, çulluk-sakarmeke 4, yabani tavşan 1, kınalı keklik-kum kekliği ve çil kekliği 2, yeşilbaş-boz ördek-fiyu-çamurcun-macar ördeği-tepeli patka-elmabaş patka ve çıkrıkçın 6, adatavşanı-kaya sansarı 2, yaban domuzu 2, tilki 2 olarak belirlenmiştir." denildi.

Kaçak avlanma ve belirlenen avlanma esas ve usullerine uymayanlar hakkında ise her bir ayrı esas ve usul hataları için 27 lira ile 15 bin 226 lira arasında idari para cezası verileceği belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.