‘Kırsalda gelirin artması için çalışıyoruz’

‘Kırsalda gelirin artması için çalışıyoruz’

Merkezi Konya’da bulunan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGRICITIES) tarafından düzenlenen 2. Küresel Tarım Forumu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Samsun Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen forumun açılışında konuşan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim, “Benim Şehrim Konya, 42 bin kilometre büyüklüğüyle hep ifade edildiği gibi Hollanda büyüklüğünde bir şehir. İnsanımızın büyük bir kısmı tarımdan gelirini elde ediyor. Dolayısıyla hem vatandaşlarımızın gelirlerinin tarımdan olması hem de ülkemiz için milli savunma kadar, sınırlarımızı korumak kadar toprağımızı korumanın ve topraktan üretim elde etmenin ne kadar önemli olduğunun bilinciyle belediyeler olarak bu konuda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle kırsalda vatandaşlarımızın gelirinin artırılması, çiftçi eğitimleri, kooperatifler eliyle ürünlerin daha nitelikli hale getirilerek pazarlanmasıyla ilgili belediyeler çok yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’nde de hem tecrübelerimizi paylaşıyor, hem üniversitelerimizden hocalarımızdan ki, tüm rektörlerimize teşekkür ediyorum, ciddi bir eğitim imkanı da oluşuyor. İnşallah bunlar şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımızın refahının artırılması, tarımın geliştirilmesiyle ilgili önemli bir fırsat oluşturacak” dedi.

YEREL YÖNETİMLER ÖNEMLİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise, tarımın ön plana çıktığı, kırsal alanlarla şehirlerin bütünleştiği ve önemli bir parçası haline geldiği önemli bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek, bu kapsamda yerel yönetimlerin kırsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerinin tarımsal üretimin gelişmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.