Kırmızı Gelincikler Kaldırılıyor

Kırmızı Gelincikler Kaldırılıyor

I. Dünya Savaşı’nın 100. yıl dönümünü anmak amacıyla Londra Kalesi’nin bahçesine konulan seramik kırmızı gelincikler 11 Kasım’da son gelinciğin ekilmesinin ardından yapılacak törenden sonra kaldırılacak.Başbakan Yardımcısı Nick...

I. Dünya Savaşı’nın 100. yıl dönümünü anmak amacıyla Londra Kalesi’nin bahçesine konulan seramik kırmızı gelincikler 11 Kasım’da son gelinciğin ekilmesinin ardından yapılacak törenden sonra kaldırılacak.

Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, sergilenen gelinciklerin dünyanın her bir yanından gelen turistlerin büyük ilgisini çektiğini belirterek, anma töreninden sonra da gelincik bahçesinin kalmasını talep etti.

Londra Kalesi yetkilileri ise gelen taleplere rağmen 12 Kasım’da projenin sona ereceğini bildirdi. Proje sahibi ünlü seramik sanatçısı Paul Cummins ile anma töreninin ardından gelinciklerin kaldırılması için anlaşıldığını açıklayan kale yetkilileri, tanesi 25 Sterlin’e satılan gelinciklerden elde edilecek geliri proje bitiminden sonra 6 farklı yardım kurumuna bağışlamayı planlıyor.

Blood Swept Lands and Seas Of Red (Kan, Toprakları ve Denizleri Kırmızıya Boyadı) adlı proje 5 Ağustos’ta Londra Kalesi’nin bahçesine I. Dünya Savaşı’nda kaybedilen her bir askeri temsilen 888 bin 246 seramik kırmızı gelincik dikilmişti. Proje bitimine kadar sergiye yaklaşık 4 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.