Kırkpınar’ın rövanşını Karaarmut’ta aldı

Kırkpınar’ın rövanşını Karaarmut’ta aldı

İpekyolu Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nin başpehlivanlık güreşlerinde Recep Kara, Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil'i yendi.

Yoğun bir kalabalığın olduğu Karaarmut Tepesi'ndeki yağlı güreşlerde başpehlivanlık için 12 başpehlivan yarıştı. İlk tur sonunda rakiplerini yenen Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ile bu yıl Kırkpınar'da erken final olarak adlandırılan güreşte kule hakemlerinin ihtarıyla diskalifiye olan Recep Kara, Karaarmut Tepesi'nde yine erken final karşılaşmasına çıktılar. Normal sürede birbirlerine üstünlük sağlayamayan güreşçiler uzatma dakikalarında da puan alamayınca altın puan uygulamasına geçildi. Recep Kara rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'e iki defa çift dalması güreş severleri heyecanlandırırken, Kara, rakibine üçüncü defa hücum ederek puan aldı ve Yeşil Yeşil'i Karaarmut Tepesi'nde puanla yendi. Bir saati aşkın bir süre çetin bir mücadele sonunda Yeşil Yeşil'i yenen Recep Kara, ayağında oluşan sakatlıktan dolayı güreşlere devam etmedi.

Karaarmut Tepesi'ndeki yağlı güreş müsabakalarında finale Gökhan Arıcı ile Fatih Atlı çıktı ve rakibini yenen Fatih Atlı, Karaarmut güreşlerinin başpehlivanı oldu. Kırkpınar Güreş Ağası ile halkı selamlayan Görgülü, "Bu güreşler aynı güzellikte her yıl devam edecek" sözünü verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.