Kırım’a Aracıyla Gitmek İsteyenler 40 Saat Vapur Sırası Bekliyor

Kırım’a Aracıyla Gitmek İsteyenler 40 Saat Vapur Sırası Bekliyor

Ukrayna’yı baypas ederek Kırım’a aracıyla gitmek isteyenlerin vapur için sıra bekleme süresi çileye dönüştü. Sürücüler 40 saate kadar sıralarının gelmesini bekliyor. Ukrayna’da yaşanan çatışmalar nedeniyle halk araçlarıyla Kırım’a...

Ukrayna’yı baypas ederek Kırım’a aracıyla gitmek isteyenlerin vapur için sıra bekleme süresi çileye dönüştü. Sürücüler 40 saate kadar sıralarının gelmesini bekliyor. Ukrayna’da yaşanan çatışmalar nedeniyle halk araçlarıyla Kırım’a gidebilmek için Rusya’nın Kavkaz Limanı’na gelerek araba vapurunu kullanmak zorunda kalıyor. Özellikle tatil için gitmek isteyenlerin sayısının artmasıyla limanda yoğunluk yaşanıyor. Son verilere göre limanda yaklaşık 2 bin 500 araç sırasını bekliyor. Bekleme süresinin ise 40 saate kadar yükseldiği bildiriliyor.

Daha önce sefer sayılarının çoğaltılmasıyla bekleyen araç sayısı bine kadar düşürüldüğü, ancak günlerde yine artış yaşandığı belirtildi. Öte yandan Kırım tarafından Rusya’ya gelişlerde ise bir sıkıntı bulunmuyor.

KIRIM İLE RUSYA ARASINDA 6 ARABA VAPURU HİZMET VERİYOR

Öte yandan, Rusya’dan Kırım’a yapılan ziyaretlerde artış olduğu bildirildi. Daha önceki dönemlere oranla Rusya’dan Kırım’a gidenlerin sayısında yüzde 30’luk bir artış gözlemlendiği belirtildi.

Kırım, 16 Mart’ta referandum sonrası Ukrayna’dan ayrılarak Rusya’ya dahil olmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.