Kırıkkale'de Selektör Bakımı Yapılmaya Başlandı

Kırıkkale'de Selektör Bakımı Yapılmaya Başlandı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, il genelinde arpa, buğday, fiğ, mercimek, aspir tohumunu temizleyen selektör makinelerine bakım yapmaya başladı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Delice ilçesine...

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, il genelinde arpa, buğday, fiğ, mercimek, aspir tohumunu temizleyen selektör makinelerine bakım yapmaya başladı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Delice ilçesine bağlı Büyükyağlı köyünde bulunan selektör teknik bakım ekibinin çalışmalarını yerinde denetledi. Çiftçilerin arpa, buğday, fiğ, mercimek, aspir tohumunu temizleyen selektör makinelerine, teknik elemanlarla tamir ve bakım yapıldığını açıklayan Kırbaş, kent genelinde 156 bin 777 dekar alanda yılda ortalama 400 bin ton buğday ve arpa üretiminin gerçekleştirildiğini, bu yüzden selektör bakımlarının çok önemli olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca halen sertifikalı tohum kullanan çiftçilere buğday için 7,5 lira, arpa için 6 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 10 lira destek verildiğini ifade eden Kırbaş, bu desteklerin vatandaşlar için çok önemli olduğunu açıkladı. Kırbaş, Çiftçi Kayıt Sistemi kaydını güncellemiş çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi desteklemesi de yapılacağını belirterek, “Destekleme kapsamında peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanlarına 3,1 lira mazot desteği, 4,3 lira gübre desteği, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkileri, sebze, meyve alanlarına 4,60 lira mazot desteği, 6 lira gübre desteği verilecek.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.