‘kırık Notu Olan Çocuklarınızın Kalbini Kırmayın’

‘kırık Notu Olan Çocuklarınızın Kalbini Kırmayın’

Almanya’da yaz tatili başladı. Birçok eyalette olduğu gibi Berlin’de binlerce öğrenci karne heyecanı yaşıyor. Karnesi iyi olan öğrenciler sevinçle eve koşarken uzmanlar kırık notu olanların velilerine “Çocuklarınızın kalbini kırmayın”...

Almanya’da yaz tatili başladı. Birçok eyalette olduğu gibi Berlin’de binlerce öğrenci karne heyecanı yaşıyor. Karnesi iyi olan öğrenciler sevinçle eve koşarken uzmanlar kırık notu olanların velilerine “Çocuklarınızın kalbini kırmayın” diye sesleniyor.

Almanya’daki okullarda büyük yaz tatili üç gün önce Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti’nde başladı. Bugün sırada Berlin var. Yarın Hamburg ile Schleswig Holstein Eyaletleri’nde çocuklar karne sevinci yaşayacaklar. Berlin’de bugün orta dereceli okullarda öğrenim gören 320 bin öğrenci karne alıyor.

Berlin Türk Veliler Birliği (TVB) tüm öğrencilere “İyi tatiller” dilerken karnelerinde kırık notları olan öğrencilerin velilerini uyardı. Zaman’a konuşan TVB’nin Veli Aktif Proje Müdürü Turgut Üner velilere “Çocuklarınıza karşı anlayışlı davranın. Karnedeki kırık not hayatın sonu değildir. Çocuklarınız kırık notlarını yeni eğitim ve öğretim döneminde düzeltirler ama kırılan kalpleri kolay kolay tamir edemezsiniz” dedi.

Her şeyden önce anne babaların çocuklarının karne ve tatil heyecanını paylaşması gerektiğini söyleyen Üner özetle şöyle konuştu: “Kırık notları olan çocuklarına iyi notlarını göstererek, ‘bak bunu başardın, bir dahaki seneye bu dersinden de iyi not alırsın’ diye teselli etsinler. Böyle yaparak hem çocuklarını teselli etmiş olurlar hem de yeni eğitim yılına pozitif biçimde yönlendirmiş olurlar. Veliler çocuklarına tatil sözü vermişlerse bunu mutlaka yerine getirsinler. Karnede kırık not var diye vazgeçmesinler. Tatil gerçekten kelimenin tam anlamıyla tatil olarak algılanmalı ve çocuklar tatilde ders çalışmaya zorlanmamalı. Okul yasası da bunu böyle öngörüyor. Çocuklar tatilde dinlenecekler, eğlenecekler ve yeniden okul için motivasyon kazanacaklar.”

Öğrencilerin kırık notlarından dolayı yeise kapılmamaları gerektiğine işaret eden Turgut Üner kırık not alıp hayatta başarılı olmuş çok sayıda kişinin bulunduğuna da dikkat çekti ve birden fazla çocuklu ailelere çocuklarını birbiriyle veya arkadaşlarıyla kıyaslamamasını tavsiye etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.