Kimyasal Silahların İmhası İçin Arnavutluk'a Teklif Yapıldı

Kimyasal Silahların İmhası İçin Arnavutluk'a Teklif Yapıldı

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati, Suriye'deki kimyasal silahların ülkede imha edilmesi için kendilerine teklif yapıldığını doğruladı.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati, Suriye'deki kimyasal silahların ülkede imha edilmesi için kendilerine teklif yapıldığını doğruladı. Buşati, silahların Arnavutluk'ta imha edilmesi için ABD'nin kendilerine teklif yaptığını dile getirdi.

Arnavutluk, Enver Hoca döneminde üretilen kimyasal silahları 2007'de imha etmişti. Bu açıdan gereken tecrübeye sahip. Suriye'deki kimyasal silahların imha etme teklifini bazı Avrupa ülkeleri reddetmişti. Arnavutluk'un ise maddi destek verilmesi halinde bu teklife sıcak bakabileceği öne sürülüyor. Başkent Tiran yakınlarındaki bir tesiste, kimyasal silahların imhası için şimdiden hazırlık yapıldığı öne sürülüyor.

Kimyasal silahların Arnavutluk'ta imha edilme ihtimalinin kuvvet kazanması başbakanlık binası önünde protesto edildi. Suriye kökenli bir kadının da katıldığı gösteride imha sürecinin çevreye verebileceği zarara dikkat çekildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.