Kimse Yok Mu'dan Uganda’ya Modern Hastane Ve Okul Kompleksi

Kimse Yok Mu'dan Uganda’ya Modern Hastane Ve Okul Kompleksi

Afrika’ya yönelik faaliyetleriyle dikkatleri üzerine çeken uluslararası yardım teşkilatı Kimse Yok Mu, başarılı bir çalışmaya imza atarak Uganda’ya ülkenin en modern hastane ve okulunu kuruyor.

Afrika’ya yönelik faaliyetleriyle dikkatleri üzerine çeken uluslararası yardım teşkilatı Kimse Yok Mu, başarılı bir çalışmaya imza atarak Uganda’ya ülkenin en modern hastane ve okulunu kuruyor.

Uganda’nın Jinja şehrinde inşa edilen hastane ve okul kompleksinin 2014’de faaliyete geçmesi planlanıyor. Kaba inşaatı tamamlanan komplekste, hastane ve okulun yanında yurt, yemekhane ve değişik spor tesisleri de bulunuyor.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan tesisin hastane kısmından sorumlu üroloji uzmanı Dr. Necdet Kızılkaya, kompleksin Anadolu insanının yaptığı yardımlar sayesinde finanse edildiğini söyledi. Dr. Kızılkaya, “Bu hastane Afrika’nın ihtiyaç içerisindeki hastalarına, bir nebze olsun deva ve derman olabilmek ve hizmet verebilmek maksadıyla planlanmış vaziyette. İnşallah önümüzdeki 5-6 ay içerisinde, 2013 çıkmadan tamamlamayı planlanıyoruz.” dedi.
Hastane bünyesinde gelecek hastalara başlıca 10 ana uzmanlık dalında hizmet vermeyi hedeflediklerini dile getiren Dr. Kızılkaya, “Hastanemiz faaliyete geçtiğinde ülkenin tam donanımlı hastanelerden biri olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Uganda’da sağlık hizmetlerinin çok yetersiz ve özellikle sağlık hizmetlerinin ücretsiz sunulduğu devlet hastanelerindeki durumun içler acısı olduğuna dikkat çeken Dr. Kızılkaya, durumları nispeten daha iyi olan özel hastanelerde ise hekim sıkıntısı yaşandığını aktardı. Dr. Kızılkaya, 2014’de hizmete başlayacak hastanelerinin sağlık alanında önemli bir boşluğu doldurarak çok daha modern ortamda Uganda halkına başarıyla hizmet sunacakları inancında olduklarını kaydetti.

Hastanede dahiliye, çocuk, genel cerrahi, kadın doğum, göz kulak burun boğaz, radyoloji, anestezi ve diş hekimliği alanlarında uzman doktorlarca sağlık hizmeti sunulacak.

Kompleksin eğitim kısmından sorumlu yetkilisi Ercan Tatsız ise okul, yurt ve yemekhaneden ibaret kısmının 2012’nin başında başlayan inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Okul binasının yanında 250 öğrenci kapasiteli yurt binası ve yemekhane de yer alacak.





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.