Kimse Yok Mudan Darfura hastane

Kimse Yok Mudan Darfura hastane

Kimse Yok Mu Derneği tarafından yoksulluk ve açlıkla mücadele eden Darfura hastane açıldı

Kimse Yok Mu Derneği tarafından yoksulluk ve açlıkla mücadele eden Darfur’a hastane açıldı. Hastanenin yapımına ise sunucu İkbal Gürpınar sponsor oldu. Ayrıca yetimhane, meslek edinme kursu ve aşevi de açıldı.

Sudan Darfur’a Kimse Yok Mu Tıp Merkezi ve İkbal Gürpınar Hastanesi açıldı. Ayrıca hastanenin yanında bir yetimhane, bir meslek edinme kursu ve bir aşevi açıldı. Açılışa Niyala Valisi Abdülhamit Kaşe, Sudan üst düzey devlet yetkilileri ve halk topluluğu katıldı.

Açılış konuşmasında iki ülke arasındaki tarihi derin dostluk bağlarına dikkat çeken Vali Abdülhamit Kaşe; “Sudan-Osmanlı arasındaki tarihi dostluk bağları bu gün yapılan yeni eserlerle bir kez daha pekiştirildi. Benim dış ticaret bakanlığım döneminde de en fazla ticaret Türkiye ile yapıldı. Çocuklarımı Türk kolejlerinde okuttum. İkbal Gürpınar hanıma dünyada mutluluk cennette de Efendimize komşu olması için hepimiz dua edelim. Türkiye-Sudan kardeşliğini kimse bozamaz“ dedi.

Açılışta konuşan Kimse Yok Mu Derneği Sudan Temsilcisi Orhan Erdoğan ise şöyle konuştu: “Şu dalgalanan iki ülke bayrağı altındaki müesseselerimizin sayısına bu gün 4 tanesi daha eklendi. Çanakkale savaşına gelen Darfurlu kardeşlerimizle nasıl gurur duyuyorsak bu gün de burada çalışmaktan aynı gururu duyuyoruz. Sudan’lı yetim çocuklar bizim çocuklarımız, onların derdi bizim derdimiz, mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.”

BEBEK ÖLÜM ORANI YÜZDE 68’LERDE

Türkiye’den gidecek uzman ekiplerin ve sağlık personelinin eğitim de vereceği Kimse Yok Mu Tıp Merkezi, Türkiye ile Sudan arasında bir eğitim ve bilgi paylaşım merkezi olacak. Darfur’a açılan İkbal Gürpınar Hastanesi KBB, Çocuk, Kadın Doğum, Diş, Göz ve Dahiliye branşları ile hizmet verecek. İçerisinde 1 laboratuvar, ameliyathane, acil servis ve eczanesinin de bulunduğu İkbal Gürpınar Hastanesi Kimse Yok Mu Derneği tarafından Sudan Sağlık Bakanlığına devredildi. Hastane ayrıca Darfur halkı için de istihdam sahası olacak.

Bebek ölüm oranını yüzde 68.67 ile dünyada en önde olan ülkelerin biri olan Sudan Darfur’a açılan İkbal Gürpınar Hastanesi’nin Sponsoru ünlü sunucu İkbal Gürpınar oldu. Geçtiğimiz yıl Sudan Darfur’da bir yetimhaneyi ziyareti sırasında çok etkilen İkbal Gürpınar, varını-yoğunu ortaya koyup bir hastane yaptırmaya karar vermişti. 

AŞEVİNDE HER GÜN BİN KİŞİYE YEMEK VERİLİYOR

Kimse Yok Mu Derneği Gönüllüsü iş kadını Yasemin Yusufoff  tarafından yaptırılan Yasemin Yusufoff  Aşevinde her gün bin kişiye sıcak yemek veriliyor. Günde 1-2 öğün yemek yenilen Darfur’da yetim ve yoksulların yemek yiyeceği aşevi büyük önem taşıyor.

Aynı gün açılışı yapılan ODTU Vefa Meslek Eğitim Merkezi, ODTU Vefa Grubu’nun Darfur’lulara hediyesi. ODTU Vefa Meslek Eğitim Merkezi’nde 150 kişi eğitim alacak. Dikiş-nakış, Bilgisayar kursu, Türk Dili Kursu, Tavukçuluk ve Civciv Yetiştiriciliği Kursları verilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.