'Kimse Yok Mu Ve Türkiye İyi Ki Var'

'Kimse Yok Mu Ve Türkiye İyi Ki Var'

Filipinler'in Tacloban şehrini vuran tarihin en büyük tayfunu 'Haiyan'ın birinci yılında konuşan eski milletvekili Chua faaliyetlerinden dolayı Kimse Yok mu'ya teşekkür etti. Chua, "Siz ve Türkiye iyi ki varsınız" diye konuştu.Bölgenin önemli...

Filipinler'in Tacloban şehrini vuran tarihin en büyük tayfunu 'Haiyan'ın birinci yılında konuşan eski milletvekili Chua faaliyetlerinden dolayı Kimse Yok mu'ya teşekkür etti. Chua, "Siz ve Türkiye iyi ki varsınız" diye konuştu.

Bölgenin önemli isimlerinden eğitimci, eski milletvekili Mr. Chua, "Kimse Yok mu ya ülkem adına teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren bizi yalnız bırakmadınız. Birçok yardım kuruluşu iki hafta kaldı gitti, ama siz ve Türkiye iyi ki varsınız." dedi.

İnsanlık dramının yaşandığı Filipinler'de afet bölgesinde Türk halkının yardımlarını afetzedelere ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, Haiyan tayfununun üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen bölgedeki yardımlarını aralıksız sürdürmüştü.

Tayfunda hayatını kaybedenler için düzenlenen anma töreninde mumlar yakıldı, Filipinler'in dört bir yanından gelenler dua etti. Şehirde bulunan yardım kuruluşları, valilik çalışanları ve Tacloban halkı valiliğinin bahçesinde toplanarak şehrin tekrar inşa edilmesi ve ayakta durabilmesi için yapılan çalışmaları destekledi.

Bir yıl boyunca Tacloban'da yapılanları anlatan milletvekilleri ve bölge valileri, Kimse Yok mu gibi özel yardım kuruluşu ve ajanslarına kurtarma çalışmaları ve kalıcı yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Bir grup Filipinli Tacloban'a yeterli destek vermeyen hükümeti protesto etti.

8 Kasım 2013’te Filipinler’in Tacloban şehrini, Leyte ve Samar adalarını vuran Haiyan tayfununda yaklaşık 10 bin kişi ölürken, bölgede 1,5 milyar dolarlık maddi zarar oluşmuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.