Kimse Yok Mu Derneği'nden Işid Mağdurlarına 2 Milyonluk Yardım

Kimse Yok Mu Derneği'nden Işid Mağdurlarına 2 Milyonluk Yardım

Kimse Yok Mu Derneği, toplanan yaklaşık 2 milyon liralık yardım malzemesini Irak’da IŞİD tehdidinden kaçan Türkmen ve Ezidilere gönderdi. Bir ailenin bir haftalık ihtiyacını karşılayacak gıda malzemelerinden oluşan yardımlar TIR’a yüklenerek...

Kimse Yok Mu Derneği, toplanan yaklaşık 2 milyon liralık yardım malzemesini Irak’da IŞİD tehdidinden kaçan Türkmen ve Ezidilere gönderdi. Bir ailenin bir haftalık ihtiyacını karşılayacak gıda malzemelerinden oluşan yardımlar TIR’a yüklenerek yola çıktı. Kimse Yok Mu Derneği Genel Müdür Yardımcısı ve Yurtiçi Yardımlar Koordinatörü Hüseyin Fazlıoğlu da yardımların devam edeceğini söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği’nin IŞİD tehlikesinden kaçan Türkmen, Ezidi ve Araplar’a yönelik yardım faaliyetleri sürüyor. Son olarak derken, yaklaşık 2 milyon lira değerindeki gıda malzemelerini yola çıkardı. Kimse Yok Mu Derneği’nin genel merkezinde TIR’a yüklenen gıda malzemeleri, bir ailenin bir haftalık ihtiyacını karşılayacak paketlere kondu.

Yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Kimse Yok Mu Derneği Genel Müdür Yardımcısı ve Yurtiçi Yardımlar Koordinatörü Hüseyin Fazlıoğlu, “Kimse Yok Mu dil, din, ırk ayırımı gözetmeksizin bütün ihtiyaç sahiplerinin yardımlarına koşmaya devam ediyor. Bu çerçevede Irak'taki karışıklıktan kaçarak ülkemize sığınmış olan Ezidilere yardımlarımız devam ediyor. Bu çerçevede yine 22 tonluk gıda malzemesinden oluşan bir TIR hazırladık. Yardımlarımız bir ailenin yaklaşık 1 haftalık gıda ihtiyacını karşılayacak gıda paketlerinden oluşuyor. Bu yardımlar yarın inşallah ihtiyaç sahibine ulaşmış olacak.” dedi.

Karışıklığın ilk başladığı günlerde projeyi başlattıklarını söyleyen Fazlıoğlu, “Bu yardımlara yaklaşık 2 milyon TL'lik bir bütçe ayırdık ve hemen ayın 27'sinde Erzurum AFAD ile ortaklaşa yaptığımız bir çalışmada, bir TIR dolusu 25 tonluk gıda kolisini Erzurum AFAD'a Kuzey Irak'taki Türkmen kardeşlerimize ulaştırılmak üzere teslim ettik. Hemen kendimiz de iki TIR gıda kolisini gümrükten geçirerek Dohok'taki Türkmenlerin, Ezidilerin ve diğer unsurların yaşadığı kamplara ulaştırdık. Irak'taki iç karışıklıktan etkilenerek ülkelerini terk etmek zorunda olan veya göç etmek zorunda olan insanlara hemen yardım etmek için 2 milyon TL'lik bir bütçe ayırarak anında bir tepki verdi kurumumuz. Şu ana kadar yaklaşık 1 buçuk milyon TL'lik bir yardım ulaştırıldı veya ulaştırılmak üzere. Bu yardımlarımız inşallah vatandaşların katkısıyla katlanarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Fazlıoğlu, bugüne kadar yapılan yardımları da şöyle sıraladı: “25 Temmuz 20014 tarihinde Irak Cumhuriyeti'nde yaşanan karışıklıklar sonucu bulundukları yerleri terk eden başta Türkmen, Ezidi, Arap ihtiyaç sahiplerine yarıdm faaliyetleri başlamış olup 2 milyon TL bütçe belirlenmiştir. Oluşturulan bütçe dahilinde yardımlar yapılmaktadır.

27 Temmuz 2014'te 24 ton gıda malzemesinden oluşan 1 TIR'ımız Erzurum AFAD'a teslim edilmiştir.

27 Temmuz 2014'te 24 ton gıda malzemesinden oluşan 1 TIR'lık yardımımız Erbil'den yapılan satınalma ile Erbil-Haziir kampına ulaştırılmıştır.

4-5 Ağustos tarihinde 44 ton gıda malzemesinden oluşan 2 TIR'ımız Dohok Garmawa IDP kampına ulaştırılmıştır.

Bugün 20.08.2014 tarihinde Genel Merkezimizden 1 TIR 22 tonluk gıda olarak gerçekleştireceğiz, yine bugün 1 TIR'lık giyim malzemesi Erzurum depomuzdan hareket edecek ve Silopi'ye Türkiye içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan misafirlerimize ulaştırılacaktır.

Önümüzdeki hafta ise iki TIR'dan oluşan 500 çadır ve 5 bin battaniyeden oluşan bir TIR Dohok valiliğinin kontrolünde olan kamp bölgelerine ulaştırılacaktır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.