Kimse Yok Mu Çorum'a Yerleşen Suriyeliler İçin Çalışma Başlattı

Kimse Yok Mu Çorum'a Yerleşen Suriyeliler İçin Çalışma Başlattı

Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şubesi, Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Çorum'a yerleşen mülteciler için çalışma başlattı.Dernek Müdürü Erkal Aykaç, yaptığı açıklamada, derneğin mültecilerle ilgili Çorum'da yaptığı çalışmaların...

Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şubesi, Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Çorum'a yerleşen mülteciler için çalışma başlattı.

Dernek Müdürü Erkal Aykaç, yaptığı açıklamada, derneğin mültecilerle ilgili Çorum'da yaptığı çalışmaların devam ettiğini belirtti. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Çorum'a sığınan Suriyeli mültecilerle birlikte İranlı, Iraklı ve Afgan ailelerin zor olan yaşamlarına duyarsız kalmadıklarını söyleyen Aykaç, şehirdeki mülteci aileleri tespit edip, yüz yüze görüşüp sosyal incelemelerini yaptıklarını ifade etti. Aykaç; ihtiyaç sahiplerini belirlediklerini ve bu ailelerin gıda, giyim ve ev eşyası gibi temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve 100 civarındaki mülteci aileye gıda kolisi dağıttıklarını kaydetti.

Aykaç, Filistin için başlattıkları yeni kampanya hakkında da bilgi verdi. Aykaç, 'Gün, Gazze için birlik ve beraberlik günü' sloganı ile kampanyalarının devam ettiğini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.