Kılıçdaroğlu'nun danışmanları kimler

Kılıçdaroğlu'nun danışmanları kimler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç önemli danışmanı: Veli Özdemir, Rasim Bölücek,Şükrü Karaca,

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun en yakınındaki 3 danışmanını yazdı.  CHP liderinin A takımında yer alan 3 isim medya, tıp ve uluslararası ilişkiler bölümlerinden mezun.

İşte Bayer'in o yazısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın mesai arkadaşını yazdık. MYK'dan sonra konu önceki gün PM toplantısına geldi. Kılıçdaroğlu'na tek tek isim soruldu. Anlaşılan Halit Toraman dahil CHP'liler, 'başkanın adamlarını' merak etmişti.

Peki tartışma konusu olan isimler kimdir:

VELİ ÖZDEMİR

 Gazeteci, ANKA Haber Ajansı sahibi.  Günaydın, Akşam, Özgür Gündem,  Evrensel'de ve UBA Ajansı'nda  muhabir, haber müdürü olarak çalıştı.  13 Mayıs 1998 yılında UBA Ajansı'nda  Baki Özilhan'ın yardımcısı iken, Akın  Birdal'ın ağır yaralanmasında yaptığı  insani yardım ve soğukkanlılığı ile  biliniyor. Saldırı sonrası olay yerine ilk  ulaşan İHD'nin iki bina yanındaki  UBA'dan koşan gazeteci Veli Özdemir, "Ölüyorum beni kurtarın" diyen Akın Birdal'ı Sevgi Hastahanesi'ne yetiştirdi. 1999 seçimlerinde EMEP-DEHAP destekli bağımsız listeden Kırşehir adayı olan Veli Özdemir daha sonra CHP'ye katıldı. Son seçimlerde önce PM üyesi, ardından da Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı oldu. Kılıçdaroğlu tarafından CHP iletişim danışmanı olarak atandı.

RASİM BÖLÜCEK

 Tıp doktoru. Siyaset reklamcısı.    Reklam ajanslarında yaratıcı  yönetmenlik yaptı. Seçim  kampanyaları üzerinde uzmanlaşmış  bir isim. MHP'nin iktidar olduğu 1999  seçim kampanyasını yürüttü. Daha  sonra Devlet Bahçeli'ye danışman  oldu. Birçok siyasi partinin genel  seçim kampanyasını yönetti. Siyasi  çevrelerde profesyonel olarak  biliniyor. Deniz Bölükbaşı 'Siyaset  iskelesi' kitabında Bölücek'i şöyle anlatıyor: "Rasim Bölücek tıp doktorluğu, siyaset stratejisi, halkla ilişkiler, yazılı ve görsel siyasi kampanya uzmanlığını bünyesinde toplayan, bunları harmanlayarak birinci sınıf fikri üretim yapma özelliklerine sahip özel bir insan, dost ve arkadaştı. Beşeri hasletleri, kişilik ve karakter yapısının özellikleri de zihni fikri ve mesleki üstün yetenek ve vasıflarıyla at başı giderdi." Bölücek bir süredir Kılıçdaroğlu'nun siyasal iletişim başdanışmanlığını sürdürüyor

ŞÜKRÜ KARACA

 1991 yılında Diyanet Vakfı Dış İlişkiler  uzmanı, Diyanet'in Hz. Muhammed'e  sevgiyi anlatan dal olan na't yarışması  ikincisi, Allah aşkını anlatan şiir dalı  olan münacaat yarışması birincisi...  Stratejist, şair, yazar, avukat.  Kendisiyle pek anlaşamasa da 1994  yılında çalışmaya başladığı Çiller'e  danışmanlık günleriyle hafızalara kazındı. DYP'de Mehmet Ağar, ANAP'ta Erkan Mumcu ile çalıştı. 1999'da DYP Ankara Milletvekili adayı oldu.
Başbakan Erdoğan'ın teknik kadrosunu yakından tanıyor, çoğuyla da eski dost, hatta ağabeyi konumunda... Bir yıldır Kılıçdaroğlu ile siyasi danışman olarak bire bir çalışıyor. İlginizi çekerse Şükrü Karaca'nın kadim dostu merhum Elçibey'in zor günlerinde Nahçıvan'ı ziyaretinde okuduğu 'Yemen Türküsü'nü 'Elçibey Yemen Türküsü' ya da www.yotube.com/watch?v=daxrl1vOrCc'den izleyebilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.