Kılıçdaroğlu: Türkiye, Geçmişi Kötü Olan Birisini O Koltuğa Oturtmamalı

Kılıçdaroğlu: Türkiye, Geçmişi Kötü Olan Birisini O Koltuğa Oturtmamalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt'ta vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin temiz bir geçmişe ve birleştirici özelliklere sahip olması gerektiğini...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt'ta vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin temiz bir geçmişe ve birleştirici özelliklere sahip olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti geçmişi kötü olan birisini o koltuğa oturtmamalı. Oraya geçmişi temiz olan birisi oturmalı. Şaibeli olmayan, güçlü bir adam, onlar oturmalı. O kişi koltuğa oturduğunda,yani saygın bir kişi o koltuğa oturduğunda yurttaşlar arasında ayrım yapmadığında biliriz ki o 76 milyonu temsil eder." dedi.

Esenyurt Fikri Sönmez Caddesi'nde toplanan kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçiminde partilerinin adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun özellikleri itibariyle cumhurbaşkanı olabilecek düzeyde olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun az ve öz konuştuğunu ancak ne söylediğinin anlaşıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Batıda da doğuda da itibarı olan biri. Az öz konuşuyor. Tıpkı cumhurbaşkanı gibi konuşuyor, biz anlıyoruz ne söylemek istediğini.. Sabah öğle akşam bağırarak konuşmuyor, bir cümle iki cümle söylüyor, tek cümle söylüyor ve biz ne söylemek istediğini anlıyoruz. Bir cumhurbaşkanında aranması gereken bütün nitelikler var. Bilgisi, birikimi, itibarı, güçlü devlet yönetimi anlayışı var. En önemlisi geçmişi temiz mi? Geçmişinin temiz olması lazım. Cumhurbaşkanı adaylarının ayakkabı kutusundan korkmaması lazım."

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin siyasi partiler arasındaki yarıştan ayrı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve yarışan 3 adayın niteliklerine bakılarak oy verilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Hangisi Türkiye Cumhuriyetini, bayrağımızı temsil eder. Hangisinin itibarı var oyumuzu ona vereceğiz. Bana sorarsınız bir kişi var o da Ekmeleddin İhsanoğlu. İtibarı olan, dünyayı bilen, dünyanın dengelerini bilen birisi." şeklinde konuştu.

Konuşmasında İhsanoğlu'nun yurt dışında da etkili bir isim olduğunu ve cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Ortadoğu'da akan kanının duracağını anlatan Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek, "Hiç bir ülke gelip de Türkiye'nin kapısını çalmıyor. Bize yardım edin demiyor. Ama İhsanoğlu cumhurbaşkanı olduğunda Ortadoğu'da akan kana son verecek, barışı sağlayacaktır. Huzuru sağlayacaktır. Orada da huzur olsun, kadınlar, çocuklar ölmesin istiyoruz. O yüzden birinci adım 10 Ağustos'ta sandığa gideceğiz. Bizde bir tarih yazacağız." ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞİ KÖTÜ OLAN BİRİSİ O KOLTUĞA OTURMAMALI

Kendi açısından İhsanoğlu'nun yüzde ellinin üzerinde oy almasını istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Yüzde kaç olur bilmem ama ben yüzde ellinin üzerini istiyorum. Bu ülkenin bütün vatandaşlarına sesleniyorum. Sandığa giderken düşünün, elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Türkiye Cumhuriyeti geçmişi kötü olan birisini o koltuğa oturtmamalı. Oraya geçmişi temiz olan birisi oturmalı. Şaibeli olmayan, güçlü bir adam. Onlar oturmalı. O zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eder o kişiler. O kişi koltuğa oturduğunda, yani saygın bir kişi o koltuğa oturduğunda yurttaşlar arasında ayrım yapmadığında biliriz ki o 76 milyonu temsil eder." değerlendirmesinde bulundu.

İhsanoğlu'nun bütün partilere eşit mesafede olduğunu ve kimsenin gönlünü kıracak tek cümlesi olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Çünkü o, insanı seviyor, çünkü o kadın erkek ayrımı yapmıyor, ırk ayrımı yapmıyor, mezhep ayrımı yapmıyor. Çünkü o diyor ki '76 milyon yurttaşı tek tek kucaklıyorum' diyor. O yüzden onu size emanet ediyorum." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde saat 18.30'da gerçekleştirilecek mitinge hareket etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.