Kılıçdaroğlu: Savcıların Başına İnşallah Bir Şey Gelmez

Kılıçdaroğlu: Savcıların Başına İnşallah Bir Şey Gelmez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk operasyonunu yürüten savcıların başlarına bir şey gelmesinden endişe ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk operasyonunu yürüten savcıların başlarına bir şey gelmesinden endişe ettiğini söyledi.

Mevlana’nın vefatının 740. yıl dönümü vesilesiyle Konya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mevlana Kültür Merkezi’nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Kul hakkı yemenin insanlara ağır bir vebal yüklediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, yolsuzluğun en ağır suçlardan biri olduğunu ifade etti. Bugün İstanbul’da düzenlenen yolsuzluk operasyonunu yürüten savcıların başlarına bir şey gelmesinden endişe duyduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı şunları söyledi: “Benim yolsuzluklar konusunda ne kadar duyarlı olduğumu siz de tahmin edebiliyorsunuzdur. Bugün Konya’dayız, Mevlana’nın şehrindeyiz. Kul hakkı yemenin insanlara ne kadar ağır bir vebal yüklediğini biliyoruz. Yolsuzluk bu bağlamda en ağır suçlardan birisidir. Yapılan operasyonların bir yolsuzluk operasyonu olduğu söyleniyor. Önümüzdeki günlerde belki bunların ayrıntılarını öğrenebiliriz. Benim tek endişem şu: Yolsuzluk soruşturmalarını başlatan savcıların başına inşallah bir şey gelmez, görevlerinden alınmazlar. Yani Deniz Feneri savcılarının başına gelen inşallah bu savcıların başlarına gelmez. Bizim arzumuz, yolsuzluk konusunda mücadele eden her kamu görevlisine destek vermektir. Kim olursa olsun destek vermektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak süratli bir şekilde kriz masası oluşturduk. Milletvekili arkadaşlarımızı görevlendirdik. Olayları yakından izleyeceğiz. Olayın kapatılmaması için üstüne gideceğiz. Olay kapatılmamalı. Bütün ayrıntılarıyla kamuoyuna açıklanmalı.”

Kılıçdaroğlu, Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifasına ilişkin soruya ise şu şekilde cevap verdi: “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iç sorunu. O sorunlarla uğraşmak istemem. Sayın Şükür, öyle anlaşılıyor ki belli bir rahatsızlığı var ve o rahatsızlığın sonucu partisinden istifa etti.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.