Kılıçdaroğlu: Erdoğan o iki ayyaşı açıkla

Kılıçdaroğlu: Erdoğan o iki ayyaşı açıkla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın dün yaptığı "İki tane ayyaş" açıklamasına sert cevap verdi.

CHP'li Belediyelerin bir araya geldiği "Kentine Güvenen Kentler Buluşması" programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı "İki tane ayyaş" açıklamasıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Bu açıklamayı yapan kişinin ruh sağlığı yerinde değil. Ne demek 'iki ayyaş yasa getirdi kabul edildi' böyle bir şey söylenebilir mi? Bir parlamentere veya bu konuda teklif getirene bilmiyoruz tabi kim olduğunu. Böyle bir ifade kullanılabilir mi? Ben ne diyordum, " Recep Tayyip Erdoğan demokrat değil, diktatördür" diye.

'İKİ AYYAŞ KİM AÇIKLAMAZSAN NAMERTSİN'

Şimdi kendisine çağrı yapıyorum, o iki ayyaş kim? Çıkıp açıklamazsan namertsin sen. Çıkıp açıklamazsan halkına ihanet ediyorsun sen. Sen parlementoyu kendi yan organın gibi göremezsin. kim o iki ayyaş? çıkıp açıklaması lazım, densizlik yapmasın. Adam gibi adamsa oturup görüşlerini açıklasın. İnsanları, geçmişi karalamasın. Geçmişi karalayarak Türkiye geleceğe umutla bakamaz.

'ERDOĞAN BÖLÜCÜDÜR'

Başbakanın önce bunu bilmesi lazım. Densizlik yaptı. Ne söylediğini, ne konuştuğunu bilmiyor. Türkiye'nin başına bela olmaya başladı. 52 insan hayatını kaybetti Reyhanlı'da, sorumluluğu almıyor üstüne. Uygar bir ülkede olsaydı o bir saat bile koltukta oturamazdı. O koltuktan ayrılması lazım. Oradan ayrılacakki Türkiye huzura kavuşsun. Türkiye'de huzur kalmadı insanlar akşam evlerine gidemiyor. Hatay'ı kan gölüne çevirdi. Türkiye'yi kan gölüne çevirecek bu gidişle. Bu bir bölücüdür, tarihiyle barışık değildir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.