Kılıçdaroğlu, El-ıbadi Ve Kabinesini Kutladı

Kılıçdaroğlu, El-ıbadi Ve Kabinesini Kutladı

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Cumhuriyeti Başbakanı Haydar El-Ibadi’nin kabinesinin Irak Temsilciler Meclisi’nde onaylanması üzerine bir mesaj gönderdi.    Irak Başbakanı Haydar El-Ibadi’ye gönderdiği kutlama...

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Cumhuriyeti Başbakanı Haydar El-Ibadi’nin kabinesinin Irak Temsilciler Meclisi’nde onaylanması üzerine bir mesaj gönderdi.

    Irak Başbakanı Haydar El-Ibadi’ye gönderdiği kutlama mesajında Kılıçdaroğlu, "30 Nisan tarihli seçimler akabinde yapılan çalışmalar başbakanlığınızda kurulan hükümetin Irak Temsilciler Meclisi tarafından onaylanmasıyla sonuçlanmıştır. Başbakanlığınızı kutluyor, size ve hükümetinizde yer alan tüm bakanlara başarılar diliyor, Cumhuriyet Halk Partisi olarak kardeş Irak halkının yanında olmaya devam edeceğimizi bu vesileyle tekrar teyit etmek istiyorum. CHP, Irak’ın bağımsızlığı, egemenliği, toprak bütünlüğü, birlik ve güven içinde kalkınmasını her zaman desteklemeye devam edecek ve 2 komşu olarak ilişkimizi karşılıklı saygı ve iç işlerine karışmama esasları üzerine sürdürecektir. En kısa zamanda sizinle bir araya gelerek ikili ilişkilerimiz ve bölgemiz sorunları hakkında görüşmek umuduyla selam ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.