Kılıçdaroğlu, Cihan'ın Di Pietro Röportajından Alıntı Yaptı

Kılıçdaroğlu, Cihan'ın Di Pietro Röportajından Alıntı Yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) İtalyan savcı Antonio Di Pietro ile yaptığı röportajdan da alıntılar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) İtalyan savcı Antonio Di Pietro ile yaptığı röportajdan da alıntılar yaptı. Kılıçdaroğlu, röportajdan bölümler okuyarak, İtalyan savcının uyarılarına dikkat çekti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Cihan'ın Dünyaca ünlü ‘Temiz Eller’ savcısı Antonio Di Pietro ile yaptığı röportajdan alıntılar yaptı.

"İtalya’da yürekli bir savcı Antonio di Pietro çıktı ben yolsuzluklarla mücadele edeceğim, dedi. Dünya yolsuzluk tarihine ismini yazdıran ender kişilerden biridir. Onunla röportaj yapılıyor. Türkiye’deki yolsuzluklarla ilgili... 6 konuya dikkat çekiyor." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Diyor ki; savcılar sonuna kadar gitmeli demokrasiye darbe söz konusu. Ee yolsuzluğu soruşturan savcılar görevden alındı. Birinci çözülme bu. 'Dış mihrak üçkağıtçılığına kanmayın. Bana da ABD ajanı dediler. İtalya’da yolsuzluk soruşturması yapıyorum, bu ABD ajanı dediler. Sonuna kadar gittim ve mücadele ettim' diyor. İçinde başbakan, bakanlar vardı, diyor. Ama onun bir güvencesi vardı, hukukun üstünlüğü. Hükümet bütün baskılara rağmen yargıya müdahale edemedi. O kararlılıkla yolsuzlukların üzerine gitti. Türkiye’deki soruşturmalar ciddi hasar aldı diyor. Oysa diyor, soruşturmayı başlatan savcı, soruşturma konusunda en derin bilgilere sahip olan kişidir' diyor. Şöyle bir cümlesi var; 'Türkiye’deki bu yer değiştirmeler, soruşturmaya müthiş zarar veriyor. Soruşturmaları durdurmak, engellemek amacıyla yapılıyor. Ki gerçekler günyüzüne çıkmasın. Bütün bunları emredenler yüksek suçlu zihinlerdir'."

Kılıçdaroğlu, röportajdan bölümler okuyarak, şunları söyledi: "Yine diyor ki, İtalya’da da kutulardan para çıktı diyor, bunu önlemek için polisin hırsızdan daha hızlı hareket etmesi gerek diyor. Biz de ne oldu, yönetmelik değişikliği yaptık, önce hırsıza haber verin dedik, sonra hırsız gidecek. Ve HSYK ile ilgili düzenlemeye şunu söylüyor; 'HSYK düzenlemesi ölüm vuruşu olur, hırsız kendi hakimini seçemez' diyor. Bugün Genel Kurul'da görüşülecek olan teklif yasalaşırsa devletin bir ayağı yok olur. Adaleti artık yok sayacağız. Adalet aramak için şuna buna da gitmeye gerek yok. Adalet kavramına 'Allah rahmet eylesin' diyeceğiz. Oysa adalet devletin temelidir. Adalet kamu vicdanıdır. Adaleti yok ettiğiniz zaman devleti yok edersiniz. İlk kez biz adaleti yok etmek için özel bir yasayı parlamentoda görüşeceğiz. Ve 'umarım bunu canlarıyla ödemezler' diyor. Çünkü İtalya’da bazı savcılar öldürüldü yolsuzluk soruşturmasını yaparken..." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.