Kılıçdaroğlu bu kez ‘yenilikçiler’le ters düştü!

Kılıçdaroğlu bu kez ‘yenilikçiler’le ters düştü!

Ulusalcı gruptan “Devşirmelere o yüz veriyor” zılgıtı yiyen Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de selefi Baykal’ın kapalı oturumdaki konuşmasını sahiplenerek yenilikçi kanadı kızdırdı

Verdiği sözlerden dönmesi ve sürekli kendini tekzip etmesi nedeniyle yurtdışında bile ağızlara sakız olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine çark etti. Parti içindeki ulusalcı grubun, “devşirme” olarak nitelendirdikleri Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün gibi isimlere destek vermekle suçladığı Kılıçdaroğlu, selefi ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kapalı grup toplantısındaki açıklamalarını sahiplenerek partide yeni bir krize sebep oldu. Kılıçdaroğlu, şimdi de Tanrıkulu’nun başını çektiği “yenilikçi” kanatla karşı karşıya geldi.

TANRIKULU SALONU TERK ETTİ

Tanrıkulu, Baykal’ın 100’ü aşkın CHP’li vekile hitaben yaptığı “Anayasadan Türklük kavramını çıkartmak isteyecekler. Buna izin vermeyelim. Etnik kincilik solculuk değildir” konuşmaya tepki göstererek salonu terk etmişti. Baykal’ın genel başkan edasıyla 2 saat boyunca CHP grubuna brifing vermesinden duyduğu rahatsızlığı kendisine yakın milletvekilleriyle paylaşan Tanrıkulu, şu anda hiçbir görevi olmayan eski liderin ifadelerini hoş karşılamadığını kaydetmişti.

KILIÇDAROĞLU ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Ancak Kılıçdaroğlu, sergilediği tavırla yakın kurmayı Sezgin Tanrıkulu’yla ters düştü. Antalya Milletvekili Baykal’ın, kendisinin katılmadığı toplantıda kürsüye çıkıp sarf ettiği sözleri “CHP’nin duyarlılıkları” diye takdir eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Baykal önemli bir konuşma yaptı. Son derece güzeldi. Aldım konuşmasına baktım. İçerikli bir konuşma. Sayın Baykal, uzun süre genel başkanlık yapmış, siyasal birikimi ve deneyimi olan bir lider. Kendisinin görüşleri bizim için önemli. Partimizin duyarlılıklarını yansıttı” dedi.

TANRIKULU VE EKİBİNİN CEVABI NE OLACAK?

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in “Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit değildir” çıkışı sonrası ulusalcılarla kavgaya tutuşan ve kameraların önünde bile Grup Başkanvekili Muharrem İnce’yle “ev sahibi”, “misafir” polemiğine giren Sezgin Tanrıkulu ile ekibinin, Baykal’ın konuşmasını öven Kılıçdaroğlu’na karşı nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor. Diğer taraftan Tanrıkulu’nun, sitemlerini ve duyduğu rahatsızlığı doğrudan bir araya geleceği Kılıçdaroğlu’na iletebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.