Kılıçdaroğlu: Adı Yolsuzluğa Bulaşan Bakanlar İstifa Dilekçesi Vermeli

Kılıçdaroğlu: Adı Yolsuzluğa Bulaşan Bakanlar İstifa Dilekçesi Vermeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluğun bir kişiyle yapılamayacağını, siyasetçi, bürokrat ve iş adamına ihtiyaç olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluğun bir kişiyle yapılamayacağını, siyasetçi, bürokrat ve iş adamına ihtiyaç olduğunu söyledi. Buna 'şeytan üçgeni' dendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Çeteyi sokakta kurarsanız bir şekilde çözerseniz, bürokratta kurarsanız bir şekilde çözerseniz, ama Bakanlar Kurulu'nda kurarsanız orada zorlaşır." diye konuştu.

CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, yolsuzluğun bir kişinin yapacağı iş olmadığını vurguladı. Yolsuzluk için kirli bir siyasetçiye de ihtiyaç olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "O siyasetçinin emrindeki bürokrat var. Yeteri kadar kirli bürokrat var. Devleti hortumlayan iş adamına ihtiyaç var. Biz buna şeytan üçgeni diyoruz." dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunun yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, yolsuzluğun boyutunun çok daha büyük olduğunu vurguladı.

Beklenenin, adı yolsuzluğa bulaşan bakanların 'Biz temiziz, çocuklarımız da temiz, asla kirli işlere bulaşmadık. Başbakana eliniz rahatlasın diye istifa dilekçesini veriyoruz' demeleri olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Başbakanın da çıkıp 'Ben bakanlarıma, polislerime, savcılarıma, devletime güveniyorum' demesi gerektiğini kaydetti. Başbakanın yapacağının ise "11 yıldır ülkeyi saydam yönettim, istifayı kabul ediyorum' demesi olacağını belirten Kılıçdaroğlu, milletin de bunun üzerine başbakanı alkışlayacağını ifade etti.

Ama bunun böyle olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Bu bakanlar Ankara'ya geldiler, bütün programlarını iptal ettiler, Ankara'dan ayrılmayacağız dediler. Programlarını iptal ettiler. Koltuğu babalarının malı gibi göldüler." şeklinde konuştu.

"Çeteler var dediler devletin içinde." diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye kendi tarihinde, Osmanlı dahil böyle bir olayla karşılaşmamıştır. Dünyada böyle bir örnek asla olmamıştır." ifadelerini kullandı.

"Çeteyi sokakta kurarsanız bir şekilde çözerseniz, bürokratta kurarsanız bir şekilde çözerseniz, ama Bakanlar Kurulu'nda kurarsanız orada zorlaşır." diyen Kılıçdaroğlu, 76 milyona seslenerek "Kul hakkı, yetim hakkı yiyenlere güvenmeyin. Onlar sizi soydular. Siyaset zenginleşme alanı değildir. Halkın zenginleşmesini sağlamaktır." dedi. Kılıçdaroğlu, baba ve oğullarının çıkmış meydanda 'devlet içinde çete var' dediklerini aktardı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.