Kılıçaslan'da Liseyi İngilizce Okuyan Öğrencilerin Hedefi Büyük

Kılıçaslan'da Liseyi İngilizce Okuyan Öğrencilerin Hedefi Büyük

Kayseri Özel Kılıçaslan Lisesi’nde eğitimlerini İngilizce alan öğrenciler, üniversite öğrenimlerini yurt dışında yapmak istiyor. Yüksek öğrenim sonunda Türkiye’de hizmet edeceklerini dile getiren öğrenciler, gittikleri ülkede kültür...

Kayseri Özel Kılıçaslan Lisesi’nde eğitimlerini İngilizce alan öğrenciler, üniversite öğrenimlerini yurt dışında yapmak istiyor. Yüksek öğrenim sonunda Türkiye’de hizmet edeceklerini dile getiren öğrenciler, gittikleri ülkede kültür elçiliği yapacaklarını ifade ediyor.

Özel Kılıçaslan Liseleri bünyesinde açılan ve halen 45 öğrencinin eğitim aldığı uluslararası IB World School’da, Türk Dili ve Edebiyatı dışındaki bütün dersler İngilizce veriliyor. Ekonomi ve işletme gibi ilave dersler de uluslararası yeterlik belgesine sahip öğretmenler tarafından veriliyor. IB World School’dan mezun olan öğrenciler, diploma puanlarına göre üniversiteyi Türkiye’de burslu okuma imkânı bulurken, dünyada da yaklaşık 5 bin üniversiteye sınavsız kabul edilebiliyor. Kılıçaslan’da öğrenim gören öğrencilerin büyük çoğunluğunun hedefinde ise yurt dışında burslu okuyarak, Kayseri’nin ve Türkiye’nin kültür elçisi olabilmek var.

Harvard, Stanford, Cambridge ya da Chicago State üniversitelerinden birinde burslu okumak için çalıştığını ifade eden öğrencilerden Ertuğrul Yıldırım, “Amerika’nın ya da İngiltere’nin birikimlerinden faydalanarak üniversiteyi orada okuyup ülkeme dönecek ve bilim insanı olarak Türkiye’ye hizmet edeceğim. Yurt dışındaki eğitimim esnasında da Kayseri’yi ve Türk insanını en iyi şekilde temsil ederek kültür elçisi olacağım.” dedi. Okulun Ruandalı öğrencisi Douglas ise adeta bir Kayseri aşığı, Douglas’ın hayalinde de üniversite eğitimi ardından Türkiye’de özellikle de Kayseri’de yaşamak var.

Özel Kılıçaslan Liseleri IB World School Koordinatörü Yılmaz Gürsakal, Kayseri’de liseyi İngilizce okuyabilmenin büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Bu yıl dokuzuncu sınıfa yeni kaydedecekleri öğrencilerle eğitim gören öğrenci sayısının 60’ı geçeceğini belirten Gürsakal, “Bu sayı, okulumuzun toplam öğrenci sayısının yüzde 8’ine karşılık geliyor. Bu da iyi bir oran.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.