Kıbrıslı Hacı Adayları Kutsal Topraklara Doğru Hareket Etti

Kıbrıslı Hacı Adayları Kutsal Topraklara Doğru Hareket Etti

KKTC'de hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara yolculuk yapacak hacı adayları Ercan Havalimanı’ndan dualarla uğurlandı.

KKTC'de hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara yolculuk yapacak hacı adayları Ercan Havalimanı’ndan dualarla uğurlandı. KKTC Dinişleri Başkanı Talip Atalay, Kıbrıs için çok müstesna bir zaman olduğunu söyleyerek, "Her yerde olduğu gibi Kıbrıs'ta da hac uğurlamaları çok güzel görüntülere sahne oluyor. İnşallah hacı adaylarımız arınmışlıkla gelir ve o mayayı Kıbrıs'a da çalarlar." dedi.

Ercan Havaalanı'nda toplanan hacı adayları, yapılan toplu duanın ardından kutsal topraklara hareket etti. 92 hacı adayı ve 3 Dinişleri Başkanlığı görevlisinden oluşan hac kafilesini, ailelerinin yanı sıra KKTC Dinişleri Başkanı Talip Atalay ve diğer din görevlileri de uğurladı.

Hac kafilesini Ercan Havalimanı'ndan uğurlayan Talip Atalay, Kıbrıs için oldukça müstesna bir zamanın olduğunu söyledi. Her yerde olduğu gibi Kıbrıs'ta da hac uğurlamalarının çok güzel görüntülere sahne olduğunu ifade eden Atalay, "Hac ülkemizdeki insanlar açısından en önemli ibadetlerin başında geliyor. Kıbrıs insanları hacla alakalı klasik geleneksel arınmışlık ve daha sonra arınmışlığı muhafaza etme bilinci ile dopdolu. Bu nedenle onlar için hacca gitmek kolay değil çünkü hepsinde haccı tutamama korkusu var. Bu algı hakikaten haccın anlamını geçmişten bu yana geleceğe sinmişliğinden kaynaklanıyor. İnşallah gönüllerince olur. Arınmışlıkla gelir o mayayı Kıbrıs'a çalarlar." şeklinde konuştu.

Hacı adayları kutsal topraklarda kalacakları sürenin 8 gününü Medine'de, kalan kısmını Mekke'de geçirdikten sonra yurda dönecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.