'Kıbrıs Türk Halkı Müslüman Olduğu İçin Gaddar Muameleye Maruz Kalmıştır'

'Kıbrıs Türk Halkı Müslüman Olduğu İçin Gaddar Muameleye Maruz Kalmıştır'

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Kıbrıs Türk halkının Müslüman olmalarından dolayı gaddar ve zalim muameleye maruz kaldıklarını söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Kıbrıs Türk halkının Müslüman olmalarından dolayı gaddar ve zalim muameleye maruz kaldıklarını söyledi.

Bazı temaslar için KKTC’de bulunan Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti. İhsanoğlu’na burada KKTC'ye yaptığı çalışmalardan dolayı devlet nişanı verildi.

Kendisine verilen bu nişandan dolayı büyük onur duyduğunu ifade eden Ekmeleddin İnsanoğlu, “Cumhurbaşkanımızın lütfettikleri bu büyük onuru gerçekten büyük bir heyecan ile karşılıyorum. Bu teşriften dolayı çok mutlu olduğumu ve minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum. Kıbrıs’a hizmet etmek her Türk için milli görevdir. Fakat her Müslüman için de dini bir görevdir." dedi.

Kıbrıs Türk halkının Müslüman olmasından dolayı gaddar ve zalim muameleye maruz kaldığını savunan İhsanoğlu, rahmetli Rauf Denktaş ile değişik vesilelerle İslam Konferansı zirve toplantılarında bulunduklarını, onun Kıbrıs için yaptığı mücadelenin ne kadar değerli bir mücadele olduğunu gördüğünü kaydetti.

İslam dünyasında Kıbrıs’a karşı farklı tavırlar olduğuna vurgu yapan İhsanoğlu, "Değişmeyen müspet tavır halklar nezdindedir. Hükümetler değişik politikalardan dolayı farklı tavırlar içerisinde olabiliyorlar. Bunu görmek anlamak ve tedbirini de almak lazım. Fakat bizim teşkilatta o kadar büyük bir potansiyel var ki bu potansiyeli kullanarak Kıbrıs’ın bu izolasyonunu belirli bir ölçüde kırmak mümkündür.” diye konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren KKTC için birtakım hizmetler yapma imkanının olduğunu dile getiren Ekmeleddin İhsanoğlu, hedeflerinin bu sürekliliğin devam etmesi olduğunu aktardı.

Bu dönem içerisinde Kıbrıs ile İslam ülkelerindeki ticaret hacmi iki misli arttığını belirten İhsanoğlu şöyle devam etti: "Bu da önemli bir şeydir. Kanaatime göre bu potansiyel daha önemli hale gelebilir. Kıbrıs’ın ekonomik gücü arttıkça verimliliği arttıkça ihraç malları çeşitlendikçe ve özellikle su borusu bağlandıktan sonra kaliteli tarıma dönmek tarıma dayalı sanayi ürünleri ticareti artıracaktır.”

Derviş Eroğlu da, İİT Genel Sekreterliği görevi sona ermek üzere olan İhsanoğlu’nun görevde bulunduğu sürede KKTC için çok büyük hizmetleri olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, şunları söyledi: “ Gerek İİT’deki durumumuzun yüceltilmesi gerekse İİT üyeleriyle biraz önce bahsettiği gibi başta ekonomik konular olmak üzere ilişkilerimizin geliştirilmesi konusunda KKTC’ye büyük hizmetler vermişlerdir. Bu hizmetlerin karşısında ilk defa bir devlet nişanı veriyoruz. Bunu hak ettiniz. Biz bu devlet nişanını size vermekten de onur duyuyoruz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.