Kesiad’dan Üç Osb İle Örnek Çalıştay

Kesiad’dan Üç Osb İle Örnek Çalıştay

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) ve Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi’nin yer aldığı Kemalpaşa Sanayi Vadisi’ndeki problemler çalıştayla çözülecek. Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları...

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) ve Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi’nin yer aldığı Kemalpaşa Sanayi Vadisi’ndeki problemler çalıştayla çözülecek. Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) önderliğinde güçbirliği oluşturan üç organize sanayi bölgesi, ortak projeler üreterek hem maliyetlerini azaltacak hem de sıkıntılarını yüksek sesle dile getirecek. Bağyurdu OSB seminer salonunda biraraya gelen KESİAD, KOSBİ, Turgutlu OSB ve Bağyurdu OSB yöneticileri, kısa bir süre sonra düzenlenecek çalıştayın konularını ve nasıl bir strateji izleyeceklerini belirledi. Toplantıda KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, Kemalpaşa Sanayi Vadisi Çalıştayı Yürütme Kurulu Başkanı olarak seçilirken sekreteryasını da KESİAD yapacak.

Toplantıda konuşan KESİAD Başkanı Öztaş, düzenleyecekleri çalıştay ile Kemalpaşa Sanayi Vadisi’ndeki üç OSB’nin sıkıntımarına çözüm bulmayı ve ortak projelerle sanayicilere hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu kapsamda problemlerin konuşulacağı, bölgenin gelecek hedefleri ve yapılacak çalışmaların belirleneceği bir çalıştay düzenleyeceklerini anlatan Öztaş, “Bu kapsamda ilk toplantımızı, üç OSB ve KESİAD’ın yöneticileri ile gerçekleştirdik. Her OSB’nin kendine göre sorunları var. Tek başına üstesinden gelinemeyen sıkıntılar var. Biz birliktelik sağlayarak, sorunlarımızı dile getirip çözülmesine katkı vereceğiz. Laboratuvar, ar-ge merkezleri, kümelenme projeleri, mesleki eğitim başta olmak üzere ortak projeleri hayata geçirmeye çalışacağız. Bu konuda bütün sanayiciler olarak istekliyiz. Başarılı geçecek bir çalıştayın ardından, birlikte güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

Bağyurdu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ise sanayicilerin sıkıntılarının ortak olduğunu belirterek, bunların çözümünde güç birliği yaparak seslerini daha gür çıkarabileceklerini söyledi. Telseren, “Biz çalıştay ile hangi sorunlar üzerinde duracağımızı, çözebileceğimiz sorunların üstüne giderek birlikte çözüm üretme iradesini ortaya koyacağız. Öncelikli sorunlar ve birlikte hayata geçirilebilecek projeler belirlenecek. Çalıştay, Kemalpaşa Sanayi Vadisi’nin geleceğini şekillendirecek.” diye konuştu.

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk da öncelikle bir strateji belirlenmesi gerektiğini, problem ve projeler öncelik sırasına koyularak çalışılması gerektiğine dikkat çekti. KOSBİ olarak bugüne kadar birçok meselenin üstesinden geldiklerini, birçok projeyi kısıtlı imkanlarla hayata geçirdiklerini anlatan Porsuk, güçlerini birleştirerek sanayiciye daha büyük katkı sağlayacak projeleri hayata geçirebileceklerini vurguladı.

YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

Turgutlu OSB Başkanı Yaşar Çetinkaya da birlikten kuvvet doğduğuna işaret ederek, çalıştay ile biraraya gelecek üç OSB’nin birçok sıkıntısını bu sayede çözebileceğini kaydetti. Bu alanda üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını, kanunların elverdiği ölçüde ortak projeleri hayata geçirmek istediklerini anlatan Çetinkaya, çalıştay ile Kemalpaşa Sanayi Vadisi’nin yol haritasının çizileceğini dile getirdi. Söz alan diğer sanayiciler de görüşlerini açıklarken toplantının sonunda, çalıştayda tartışılacak konu başlıkları belirlendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.