Kerkük’te Huzur Operasyonunda Sıcak Çatışma

Kerkük’te Huzur Operasyonunda Sıcak Çatışma

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde düzenlenen huzur operasyonunda eli silahlı gruplarla polis arasında sıcak çatışma çıktı. Çatışmada 1 kişi öldü, 15 kişi ise yakalandı. Peşmerge ile Kerkük Operasyon Gücü birlikte şehrin El Kadisiye...

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde düzenlenen huzur operasyonunda eli silahlı gruplarla polis arasında sıcak çatışma çıktı. Çatışmada 1 kişi öldü, 15 kişi ise yakalandı. Peşmerge ile Kerkük Operasyon Gücü birlikte şehrin El Kadisiye ve Sanayi bölgelerine operasyon düzenledi. Operasyonda şüpheli evlere baskın yapıldı.

Operasyon sırasında silahlı bir kişi ile güvenlik güçleri arasında sıcak çatışma çıktı. Çıkan çatışma kameralara yansırken, bir kişi etkisiz hale getirildi. Ölü ele geçirilen şahsın cesedi askerler tarafından araca konuldu.

Operasyonu yürüten Kerkük Operasyon Gücü Komutanı Yarbay Serhat Kadir, aramalarda 8 Kalaşnikof silaha el konulduğunu ve aranan 15 kişinin ise gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda çıkan çatışmada bir teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Kadir, “Aramalarımızda 6 adet çalıntı motosiklet ile 3 araca da el konuldu. Kerkük halkının güvenliğini sağlamak, bizim boynumuzun borcu. Onlar için her zaman tetikteyiz."dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.