Kerküklüler, Çayhanelerin Kapatılmasına Tepkili

Kerküklüler, Çayhanelerin Kapatılmasına Tepkili

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinin halkı, yerel yönetimin güvenlik gerekçesiyle çayhaneleri kapatmasına tepki gösterdi.

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinin halkı, yerel yönetimin güvenlik gerekçesiyle çayhaneleri kapatmasına tepki gösterdi. Kerküklüler, çayhanelerin halkın toplanıp sohbet ettiği mekanlar olduğunu dile getirdi.

Kerkük emniyet makamları, bölgede son dönemlerde artan bombalı saldırılar dolayısıyla, özellikle kalabalık olan çayhanelerin kapatılması yönünde kararı aldı. Özelikle çayhaneler Ramazan’da halkın toplanıp sohbet ettiği yerler haline geliyor.

Polisin çayhaneleri kapatma kararı ise geçtiğimiz günlerde bir kafeye yönelik düzenlenen bombalı saldırıdan sonra alındı. Ancak Kerküklüler karara tepkili.

Güvenlik güçlerini işini iyi yapmamakla suçlayan halk, çayhaneleri kapatmak yerine güvenliğin artırılmasını talep ediyor.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan bir çayhane sahibi Ilmaz Ali, Ramazan’da Kürdün, Türkmenin ve Arabın hep birlikte toplanarak kardeş gibi sohbet ettiğini söyledi. Polisin güvenliği sağlamak yerine iş yerlerini kapatma kararından dolayı şikayetini dile getiriyor.

Başka bir Kerküklü Ferhad Muhammed ise gençlerin gidecek yeri olmadığını ve çayhanelerin toplanma mekanı olduğunu ifade etti. Çayhanede çalışan İzzettin Rahim ise işinden olduğunu kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.