Kerküklü: Biz Türkiye'den Ekmek Değil, Kendimizi Korumak İçin Silah İstiyoruz

Kerküklü: Biz Türkiye'den Ekmek Değil, Kendimizi Korumak İçin Silah İstiyoruz

Kerkük İzcilik Federasyonu Başkanı Kazım Kerküklü, Kerkük'te durumun vahim olduğunu Türkiye'de ekmek ve gıda yardımı yerine kendilerini korumak için silah yardımı yapılmasını istediklerini söyledi. Antalya'ya gelen 65 Kerküklü izci öğrenci,...

Kerkük İzcilik Federasyonu Başkanı Kazım Kerküklü, Kerkük'te durumun vahim olduğunu Türkiye'de ekmek ve gıda yardımı yerine kendilerini korumak için silah yardımı yapılmasını istediklerini söyledi.

Antalya'ya gelen 65 Kerküklü izci öğrenci, dünyaca ünlü Side Antik Kent'i ziyaret etti. Türkmen öğrencileri, Side Antik Kent'e gelişlerinde, Belediye Başkanı Yardımcısı Aydın Öz ile Sideli iş adamı Murat Güven karşıladı. Kerküklü 65 izci, Side Antik Tiyatro önünde ellerinde Kerkük bayrağı ile tarihi çarşıdan Apollon Tapınağı önüne kadar yürüyerek, 'Kerkük Türktür Türk kalacak' diyerek slogan attı. Kerküklü öğrenciler, Apollon Tapınağı önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kerkük İzcilik Federasyonu Başkanı Kazım Kerküklü, Apollon Tapınağı önünde yaptığı açıklamada, Türkmenlerin Türkiye'yi baba ülke gördüğünü, Kerkük'te durumun vahim olduğunu söyledi. Türkiye'nin, Kerkük'e her zaman sahip çıktığını ve yardım yapıldığını belirten Kerküklü, yapılan yardımları yetersiz gördüklerini, Türkiye'nin gücüne göre bir yardım beklediklerini kaydetti.

Kerkük'te; Türkmenlerin Peşmerge, ABD, Sünni, Şii ve İŞID'ın ortasında yalnız kaldığını belirten Kerküklü, "Biz Türkiye'den ekmek ve erzak yardımı değil, yanımızda görmek istiyoruz. Biz ekmeksiz ve erzaksız yaşarız ama ay yıldızlı Türk bayrağı olmazsa yaşayamayız. Biz Türkiye'de ekmek değil, kendimizin can güvenliğini korumak için silah istiyoruz. Silahımız olmadığı için kendimizi koruyamıyoruz. Kerkük, Türkiye'dir. Biz Osmanlı'nın torunlarıyız. " diye konuştu.

Sideli iş adamı Murat Güven de Kerküklü soydaşlarını Manavgat'ta ağırlamaktan onur ve gurur duyduklarını söyledi. Apollon Tapınağı önünde toplanan gençleri; geleceğin Kerküklü doktor, mühendisi, avukatı ve yöneticisi olarak gördüklerini belirten Güven, Kerküklü kardeşlere karşı her daim kapılarının açık olacağını, bir lokma ekmeği birlikte paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz ise Kerküklü, Türkmen kardeşi Manavgat'ta ağırlamaktan onur ve şeref duyduklarını söyledi. Kerküklü Türkmenlere karşı her zaman Manavgatlıların kapısının açık olacağını belirten Öz, belediye olarak da Türkmen kardeşleri memnun etmek için her daim seferber olacaklarını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.