Kenya Avm Saldırısında Soru İşaretleri Devam Ediyor

Kenya Avm Saldırısında Soru İşaretleri Devam Ediyor

Kenya'nın başkenti Nairobi'de, Westgate AVM'sine 21 Eylül'de düzenlenen saldırının ardından iki hafta geçmesine rağmen cevaplanamayan sorular ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Kenya'nın başkenti Nairobi'de, Westgate AVM'sine 21 Eylül'de düzenlenen saldırının ardından iki hafta geçmesine rağmen cevaplanamayan sorular ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre iki güvenlik görevlisinin daha cesetlerine ulaşıldı. Ancak olay sırasında içerde bulunduğu iddia edilen 15 teröristten, yapılan enkaz çalışmalarında sadece 5'inin cesedinin ele geçirilmesi kafalarda soru işareti uyandırdı.

Operasyonun uzun sürmesi ve yapılan açıklamaların yeterince bilgi içermemesi olayı daha karışık hale getirmişken, AVM'de yer alan büyük banka ve gazinolar dahil olmak üzere kaliteli ürün satan dükkanların yağmalanmış görüntüleri, dükkan sahiplerinin bildirdiği kayıp para ve eşyalar, Kenya'da gündem oldu.

Saldırı sonrası çekilen görüntüler, Westgate AVM giriş katında bulunan Barclays Bankası ve 'Milyonerler Gazinosu' başta olmak üzere bütün dükkanların yağma edildiğini gösterdi. Görüntülerde, olay anında kiltilenen dükkanların bile içlerinin boşaltıldığı görüldü.

Ele geçirilen cesetlere rağmen para ve değerli eşyalar bulunamadı. Kenyalılar, kayıp miktarı yaklaşık 2 milyon doları bulan para ve değerli eşyanın kim tarafından ve nasıl yağmalandığını tartışıyor.

Medyanın yaptığı iki açıklamadan ilki teröristlerin çalınan eşyalarla birlikte binayı özgür bir şekilde terk ettikleri. İkincisi açıklama ise yağmalamanın Kenya kurtarma ekibinin bizzat kendisi tarafından yapıldığı şüphesi.

Operasyonun uzun sürmesi ve başarıyla tamamlanamaması suçlaması Kenya Güvenlik Güçlerini zor durumda bıraktı. Bu durum üzerine eklenen kayıp para ve eşya konusu dikkati güvenlik güçlerine çevirdi.

Konu ile ilgili soruları cevaplandıran Kenya İç İşleri Bakanı Ole Lenku, "araştımalar devam ediyor" diyerek soruları cevapsız bıraktı.

Nairobi şehrinin en büyük alışveriş merkezi olan Westgate’e El-Şebab örgütü tarafından düzenlenen terör saldırısında yaklaşık 69 kişi ölmüş, 175 kişi de yaralanmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.