Kendisine hayat veren aile'ye sımsıkı sarıldı

Kendisine hayat veren aile'ye sımsıkı sarıldı

Konya'da kalp nakli yapılmadığı takdirde yaşamını yitirecek olan 14 yaşındaki Şefika, çocuklarının organlarını bağışlayarak sağlığına kavuşmasını sağlayan Zonguldaklı çifti evlerinde ağırladı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 10 yaşındayken rahatsızlanan Şefika Tahtaoğlu, götürüldüğü Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde kalp kas fonksiyonlarından birisinin çalışmadığını öğrendi. Doğuştan rahatsızlığı bulunan ancak ailesinin fark edemediği Tahtaoğlu, sürekli yorulduğu ve arkadaşları gibi koşup oynayamadığı için zor günler yaşadı.
Kalp nakli yapılmazsa yaşamını yitirecek olan Tahtaoğluna, yaklaşık iki yıl önce Zonguldak'daki trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Fuat Köroğlu'nun kalbi nakledildi.
Sağlığına kavuşan Şefika ve ailesi oğullarının organlarını bağışlayan aileyi unutmadı. Zonguldak'ta yaşayan Sebahat (36) ve Ali Köroğlu (47) çiftine anne-baba diyen ve şimdi 14 yaşında olan Şefika, haftasonunda ikinci anne-baba olarak gördüğü Köroğlu çiftini evlerinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.
Anne Zehra Tahtaoğlu, verdikleri kararla kızlarının hayata tutunmasını sağlayan Sebahat ve Ali Köroğlu çiftiyle sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.
Aralarındaki dostluk bağının her geçen gün arttığını belirten Tahtaoğlu, ''Kızım gerçekten aileyi çok seviyor. Onlara oğullarının yokluğunu hissettirmemeye çalışıyor. İkinci anne baba olarak gördüğü ailenin Konya'ya evimize gelmesi kızımı çok sevindirdi'' dedi.

-''ŞEFİKA İLE ARAMIZDA ÇOK FARKLI BİR BAĞ VAR''-

Şefika Tahtaoğlu, kalbi kendisine nakledilen Fuat Köroğlu'nun anne ve babasını sürekli telefonla aradığını, kendisini çocukları gibi görmeleri için elinden geleni yaptığını bildirdi.
Bu durumdan memnun olan ailenin de kendisini kızları gibi gördüğünü dile getiren Tahtaoğlu, ''Israrlarıma dayanamayan ikinci anne ve babam Konya'ya beni ziyarete geldi. Bu durum beni çok sevindirdi. Benim hayatta kalmamı sağlayan ve anne baba diye hitap ettiğim çifte bir can borcum var. Ömrüm boyunca bunu unutmayacağım'' diye konuştu.
Tahtaoğlu, hasta çocukların dertlerine derman olmak ve acılarını dindirmek için hemşire olmak istediğini dile getirdi.
Organları bağışlanan Fuat'ın annesi Sebahat Köroğlu (36), 15 yaşındaki oğlunun trafik kazasında beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından olaydan iki gün önce diyalize giren hastalarla ilgili takip ettiği haberden etkilendiği için oğlunun bütün organlarını bağışladıklarını söyledi.
Oğlunun kalbinin, Şefika'ya nakledildiğini hatırlatan Köroğlu, şunları kaydetti:
''Biz çok acı çektik. Başkalarının acı çekmesini istemedik. İlk günden bu yana Şefika'yı sürekli arıyorum. Şefika'nın iyi olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Şefika'nın benim yanımda önemli bir yeri var. Şefika ile aramızda çok farklı bir bağ var. Onun ısrarlarına dayanamadığımız için de buradayız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.