‘Kendiniz için 12 Eylül’de 'evet' demelisiniz’

‘Kendiniz için 12 Eylül’de 'evet' demelisiniz’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Karaman'da vatandaşlara ''Kendiniz için 12 Eylülde 'Evet' demelisiniz' diye seslendi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Bakan Dinçer, Aktekke Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra Karaman Belediyesinin Aktekke Meydanı'nda düzenlediği ''Ramazan eğlenceleri'' programına katıldı. 
Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Dinçer, 12 Eylülde halk oylamasına sunulacak olan Anayasa değişiklik paketindeki maddelerin ülkeye neler getireceğini anlattı. 
Dinçer, Anayasa'da kişisel verilerin düzenlenmesi ile ilgili bir değişiklik yaptıklarını, bu sayede hiç kimsenin başkasına ait özel bilgileri, mahrem verileri alamayacağını, kullanamayacağını bildirdi. 
Konuşmasında ombudsmanlık hakkında da bilgi veren Dinçer, şunları kaydetti: 
''12 Eylülde 'evet' dersek kamu ile vatandaş arasındaki sorunları giderecek bir kurum oluşturulacak. Yabancılar buna 'ombudsmanlık' diyor. Biz bunu 'kamu denetçisi' diye tercüme ettik. Sorununuz olduğunda gideceksiniz bu kuruma, durumu inceleyecekler. Gerçekten haksızlığa uğradığınızı tespit ederlerse gerekli müdahaleyi yapacaklar. Hakkınızı arayacaklar. Herhangi bir masrafınız da olmayacak'' diye konuştu. 
Kadınlara, çocuklara, özürlülere, şehitlere, dul ve yetimlere ayrımcılık niteliğinde bir uygulama öngördüklerini, muhalefet partilerinin bunu Anayasa Mahkemesine götürdüğünü anlatan Dinçer, şöyle devam etti: 
''Anayasa Mahkemesi de bunun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söylüyor ve kanunu geri iade ediyor. Anayasa'da bir değişiklik yapacağız. 12 Eylülde referandumda 'evet' derseniz o değişikliğe imza atmış olacaksınız. Böylece biz kadınlarımıza, özürlülerimize, şehitlerimize pozitif ayrımcılık getireceğiz. Biz şimdiye kadar birçok hizmetler yaptık. Düzenlemeler yaptık. Artık Avrupa'da itibarı olan bir ülkeyiz. Bunlar yeterli mi? Değil. Bu memleketin insanları her şeyin en iyisine layık. Sizin bizlere yeniden güvenmesine, sözlerimize itibar etmenize ihtiyacımız var. Kendiniz için 12 Eylülde 'evet' demelisiniz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.