Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önerge tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önerge tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de kabul edilen çözüm sürecine ilişkin araştırma komisyonu kurulması önergesine çok sert çıktı.

TBMM’de büyük tartışma yaratan çözüm süreci ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesi dün Meclis’te AK Parti ve BDP milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. AK Parti’nin CHP’nin önergesine verdiği destek CHP milletvekilleri tarafından sert tepkiyle karşılanırken Meclis Genel Kurulu’nda büyük tartışmalar yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kurulması kabul edilen araştırma komisyonu ile ilgili konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu komisyona sert tepki gösterirken kabul edilen önergenin kendilerinin olmadığının altını çizdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve üyeleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Meclis’te çözüm sürecine ilişkin araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin AK Parti ve CHP’nin önergesinin birleştirilmesi ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Dün parlamentoda kabul edilen önerge bizim önergemiz değil. Bu konudaki değerlendirmemi grup toplantısında yapmıştım ve Sayın Cemil Çiçek’e bir çağrıda bulunmuştum. AK Parti’nin verdiği araştırma önergesinin Anayasa’nın ve İçtüzüğün öngördüğü bir araştırma önergesi olmadığını biliyoruz. TBMM’nin farklı bir konuma itildiğini, hukuk dışına itildiğini düşünüyoruz. Bu konudaki tepkimizi de parlamento görüşmeleri sırasında arkadaşlarımız verdiler” dedi.

TÜSİAD’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın iş dünyasından bir temsilci olarak akil insanlar heyetinde olmasını nasıl değerlendirdiklerinin sorulması üzerine, “Akil insanlar heyetinin gayretleri bu sürece katkıda bulunacaktır dişe düşünüyoruz ve başarılar diliyoruz” dedi.

Görüşmede çözüm sürecinin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Yılmaz, “Karşılıklı olarak bu konudaki görüşlerimizi paylaştık. Çözüm sürecini Türkiye’nin gerçekten kucaklaşmaya doğru götürülebileceği bir süreç olduğunu değerlendiriyoruz. Bir yeni anayasayla taçlandırılarak kalıcılığının, sürdürülebilirliğinin sağlanmasını ümit ediyoruz. Türkiye’nin önündeki bu fırsatı değerlendirmesi gerektiği görüşündeyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.