Kazanırsan Bahar gelecek

Kazanırsan Bahar gelecek

Atiker Konyaspor yarın sahasında Kasımpaşa ile ateş hattından kurtulma adına önemli bir maça çıkacak.

Atiker Konyaspor Spor Toto Süper Ligin 30. Hafta maçında yarın sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak. Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak. Maçı  Bülent Yıldırım yönetecek.Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Sönmez ve Yusuf Bozdoğan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Kutluhan Bilgiç.  

Bu sezon kümede kalmak isteyen yeşil-beyazlı ekip Pazar günü sahasında Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek.  Ligde 29 puanla 16.sırada yer alan temsilcimiz, prestij maçlarına çıkan ve bir hedefi olmayan İstanbul ekibini yendiği takdirde puanını 32’ye çıkaracak.

KARTAL EVİNDE KAZANIYOR

Atiker Konyaspor ile Kasımpaşa  yarın oynayacakları maçla birlikte Süper Lig tarihinde 14. kez karşılaşacak. İki takım arasında ligde daha önce oynanan 13 maçta yeşil-beyazlı temsilcimiz 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.  Yeşil-beyazlı ekip sezonun ilk yarısında rakibine deplasmanda 2-1 yenilmişti.  Atiker Konyaspor rakibi ile iç sahada oynadığı tüm maçları kazandı.  Yeşil-beyazlı ekibin bu istatistiğini zorlu müsabakada da sürdürmesi bekleniyor

SKUBİC CEZALI ÖMER ALİ SAĞ BEKTE

Atiker Konyaspor’un başarılı oyuncusu Ömer Ali Şahiner’in Kasımpaşa maçında sağ bekte forma giymesi bekleniyor Atiker Konyaspor’da Nejc Skubic, cezası sebebiyle Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek. Savaş Polat’ın Anadolu Selçukspor’a gönderilmesiyle bu mevkide alternatifi kalmayan yeşil-beyazlı ekipte takımın jokeri olan Ömer Ali Şahiner’in bu haftaki maçta sağ beke geçmesi bekleniyor. Ömer Ali’nin sağ beke geçmesi durumunda, Volkan Şen’in de maça ilk 11’de başlaması planlanıyor.

14. SIRAYA YÜKSELME ŞANSI

Bu hafta oynanacak karşılaşmalarda Alanyaspor’un yenilmesi  Gençlerbirliği-Osmanlıspor maçından çıkacak beraberlik yada Osmanlıspor galibiyeti atiker Konyaspor’un iki basamak birden yükselmesini sağlayacak.  Ancak bunların yaşanması için Atiker Konyaspor’un Kasımpaşa maçını mutlak kazanması gerekiyor.  

RAKİPLER BİRBİRİYLE OYNAYACAK

Konyaspor’un kümede kalma adına yarış halinde olduğu ve yeşil-beyazlı ekibin bir basamak üzerinde yer alan Gençlerbirliği ile Osmanlıspor başkent derbisinde karşılaşacak. Bu maçtan çıkacak her sonuç Atiker Konyaspor’a yarayacak. Bu mücadeleyi Osmanlıspor’un kazanması ya da maçın berabere bitmesi durumunda Konyaspor kendi maçını kazanarak düşme hattının üzerine çıkmış olacak.

ALANYASPOR GALATASARAY İLE KARŞILAŞACAK

Konyaspor’u yakından ilgilendiren bir başka maç ise 32 puanlı Alanyaspor’un şampiyonluk hesapları yapan  Galatasaray ile karşılaşması olacak. Bu maçta da büyük bir sürpriz yaşanmaması durumunda Akdeniz ekibi puan kaybı yaşayacak. Cumartesi günü oynanacak bu iki maçtan çıkacak sonuçlar Konya’dan yakından izlenecek. Atiker Konyaspor, Kasımpaşa maçını kazandığı takdirde ligde kalma yolunda çok önemli bir adım daha atacak.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.