Kazakistan’da Okuyan Afgan Öğrencileri Karzai Makamında Kabul Etti

Kazakistan’da Okuyan Afgan Öğrencileri Karzai Makamında Kabul Etti

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Kazakistan’da okuyan Afgan öğrencileri makamında kabul etti.Başkanlık sarayının resmi sitesinde yer alan haberde, Devlet Başkanı Hamid Karzai, Kazakistan’da okuyan bir grup öğrenciyi makamında kabul...

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Kazakistan’da okuyan Afgan öğrencileri makamında kabul etti.

Başkanlık sarayının resmi sitesinde yer alan haberde, Devlet Başkanı Hamid Karzai, Kazakistan’da okuyan bir grup öğrenciyi makamında kabul ettiği belirtildi.

Afganistan Yüksek Eğitim Bakanı Ubeydullah Ubeyd ve devlet büyüklerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Karzai, Afganistan'ın gelişmesinin bu gençlerin elinde olduğunu, eğitimlerinin tamamladıktan sonra ülkelerine dönerek hizmet edeceklerini ifade etti.

Kazakistan’da okuyan ve Afgan öğrencilerini temsilen konuşma yapan Bismillah Taban, Afgan öğrencilerinin yurt dışında okuma imkânı sağlayan Devlet Başkanı Hamid Karzai’ye şükranlarını arz etti. 2010 yılından buyana bin öğrencinin Kazakistan’ın değişik şehirlerinde lise, lisans, yüksek lisans eğitimi aldıklarını beyan eden Taban, bu öğrencilerin derslerinde başarılı olduklarını vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.