Kazakistan'da Düzenlenen Turizm Fuarına Büyük İlgi

Kazakistan'da Düzenlenen Turizm Fuarına Büyük İlgi

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen 'Astana Leisure 2014' turizm fuarında Malezya rüzgarı esti. Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen fuara dünyanın önde gelen turizm tur şirketleri katıldı. Fuarda...

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen 'Astana Leisure 2014' turizm fuarında Malezya rüzgarı esti. Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen fuara dünyanın önde gelen turizm tur şirketleri katıldı. Fuarda sağlık turizmi ön plana çıkarken, tur şirketleri bu konuda alternatifleri ziyaretçilere sundu.

20 ülkeden 90’dan fazla şirketin iştirak ettiği fuara, Malezya damgasını vurdu. Fuarda en çok ziyaretçiyi toplayan Malezya standartları hazırladıkları gösterilerle katılımcılardan büyük ilgi gördü. Halk dansları, yemek ve el sanatları gösterilerinin yapıldığı standlarda yığılma yaşandı. Kazakistanlılar yaz aylarında Türkiye’de kış aylarında ise Malezya’da tatil yapmayı tercih ediyor.

KAZAKLARIN TERCİHİ TÜRKİYE

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu; Macaristan, Vietnam, Kore, Dominik Cumhuriyeti, Kazakistan, Latviya, Malezya, Maldiv Adaları, Rusya, Tayland ve İsviçre heyetleri ülklerini ulusal düzeyde tanıttı. Türkiye’nin Almatı Konsolosluğu Turizm ve Bilgi Ateşesi Nilgün Kılıçarslan, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kazakistan’dan geçen yıl Türkiye’ye 426 bin turistin gittiğini söyledi. Bu yılın Ocak-Haziran ayları arasındaki rakamın bir önceki yıla göre yüzde üç artışla 216 bin olarak gerçekleştiğini belirten Kılıçarslan, Kazak turistlerin en çok Antalya, İstanbul ve Bodrum’a gittiğini vurguladı. Fuarda Kapadokya, Nemrut ve İzmir’i tanıttıklarını dile getiren Kılıçarslan, Türkiye’nin önemli bir potansiyel taşıdığı sağlık turizmi hakkında ziyaretçileri bilgilendirdiklerini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.