Kazakistan Yatırımcıdan 10 Yıl Vergi Almıyor

Kazakistan Yatırımcıdan 10 Yıl Vergi Almıyor

Uluslararası Almatı Yatırım Forumu, yapıldı. Kazak hükümetinin ev sahipliğinde bu sene ikincisi düzenlenen foruma, Başbakan Birinci Yardımcısı Bahıtcan Sagıntayev ve ve çok sayıda uluslararası finans kuruluşlarının üst düzey yöneticileri...

Uluslararası Almatı Yatırım Forumu, yapıldı. Kazak hükümetinin ev sahipliğinde bu sene ikincisi düzenlenen foruma, Başbakan Birinci Yardımcısı Bahıtcan Sagıntayev ve ve çok sayıda uluslararası finans kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı. Almatı Yatırım Forumu'da bir araya gelen yatırımcılar, yeni projelerinin tanıtımı yapma imkanı buldu. Foruma tele konferans yoluyla katılan Kazakistan Başbakanı Karim Masimov yaptığı konuşmada, etkinliğin son derece önemli olduğunu dile getirdi. Katılımcılara seslenen Masimov, yabancı yatırımcılar için yeni adımların atıldığını söyledi. Kazakistan’a son 5 yılda 160 milyar dolar tutarında yabancı yatırımın geldiğini belirten Başbakan Masimov, yatırım yapan yabancılardan 10 yıl vergi almadıklarını vurguladı. Masimov, Kazakistan’ın özellikle gümrük, vergi ve arazi tahsisi konularında yapılan yeni düzenlemelerle yatırımcılar için çok cazip hale geldiğini kaydetti. Kazakistan Başbakanı ülkesinin 2050 Stratejisi ile dünya ekonomisinde ilk 50 ülke arasına girmeyi planladığını vurguladı.

Kazakistan’ın yabancı yatırımcıların daha fazla dikkatini çekmesi için birçok kanun çıkardıklarını da sözlerine ekleyen Başbakan Masimov, Almatı’nın Asya ve Avrupa arasında finans köprüsü olduğuna vurgu yaptı.

Forum kapsamında bir dizi anlaşmaya imza atıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.