Kazakistan-moğolistan Arasında Hava Seferleri Başlıyor

Kazakistan-moğolistan Arasında Hava Seferleri Başlıyor

Kazakistan, ülke dışında en fazla Kazak'ın yaşadığı doğudaki komşusu Moğolistan’a uçak seferleri başlatıyor. Kazakistan’ın başkenti Astana’da altıncısı düzenlenen Kazakistan-Moğolistan hükümetlerarası komisyonun çalışma toplantısı...

Kazakistan, ülke dışında en fazla Kazak'ın yaşadığı doğudaki komşusu Moğolistan’a uçak seferleri başlatıyor. Kazakistan’ın başkenti Astana’da altıncısı düzenlenen Kazakistan-Moğolistan hükümetlerarası komisyonun çalışma toplantısı sonunda iki ülke havacılık kurumları arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Ülkeler arasında öncelikle ekonomik ve ticaret ilişkilerin geliştirilmesinin öngörüldüğü anlaşmayla ilk olarak başkentler arasında hava seferlerinin başlatılması kararlaştırıldı.

Kazakistan Sivil Havacılık Kurumu Başkan Yardımcısı Talgat Lastayev, Kazakistan’ın en büyük havayolu şirketi olan Air Astana’nın Astana-Ulanbatur seferlerine çok kısa bir zaman sonra başlayacağını duyurdu. İlişkilerin gelişmesine özel sektörün büyük katkıda bulunacağını belirten Lastayev, Bek Air şirketinin ise 4 Ekim’de Astana-Özkemen-Bayan Ulgi seferlerine başlayacağını duyurdu.

Lastayev, imzalanan anlaşma çerçevesinde çok yakın zamanda uçak seferlerinin Moğolistan’da birkaç şehri de içine alacağı bilgisini paylaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.