Kazak İşadamlarına Türkiye’ye Yatırım Çağrısı

Kazak İşadamlarına Türkiye’ye Yatırım Çağrısı

Türkiye Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yurdal Şahin ve Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Meram Kalsen, Kazak ve Türk işadamlarına hitaben yaptıkları sunumda, Türkiye’deki yatırım...

Türkiye Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yurdal Şahin ve Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Meram Kalsen, Kazak ve Türk işadamlarına hitaben yaptıkları sunumda, Türkiye’deki yatırım imkanları hakkında bilgi verdiler.

Almatı’daki Rixos Otel’de yapılan toplantıda ilk olarak konuşan Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Meram Kalsen, Türkiye’nin genel ekonomik görünümünü anlattı. Türkiye’nin Orta Asya ve Kafkaslar, Rusya Federasyonu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Avrupa’nın merkezinde özel bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Kalsen, Türkiye’nin dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip oduğunu söyledi. Türk ekonomisinin 2013 yılında yüzde 4 oranında büyüdüğünü ifade eden Kalsen, aynı yıl Türkiye’nin ihracatının 152 milyar dolar olduğunu, ithalatının ise 252 milyar doları bulduğunu dile getirdi. Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticari ilişkilere de değinen Meram Kalsen, Türkiye’nin Kazakistan’a yapmış olduğu ihracatta başlıca ürünlerin mücevher eşyası, petrol yağları, halı, elektrik ısıtıcıları ve plastik monofillerden oluştuğunu, buna mukabil Kazakistan’dan ithal edilen ürünlerin ise ham petrol, rafine edilmiş bakır ve alaşımları, petrol gazları ve işlenmemiş çinkodan oluştuğunun altını çizdi.

Yabancı yatırımcılar tarafından Türkiye’de doğrudan yatırım yapılmasının serbest olduğuna vurgu yapan Meram Kalsen, Türkiye’de yabancı yatırımcı ile yerli yatırımcının eşit muamelelere tabi tutulduğunu söyledi.

Bu arada Türkiye Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yurdal Şahin ise yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük 10 ekonomi arasına girmeyi hedeflediğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.