Kaymakam Adayları, Avustralya’da Staj Görecek

Kaymakam Adayları, Avustralya’da Staj Görecek

Kaymakam adaylarının staj yapacağı kurumlarla görüşmek üzere Avustralya’ya gelen İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyetin başkent Canberra, Sydney ve Melbourne’de çeşitli temaslarda bulunarak, olumlu izlenimlerle yurd.

Kaymakam adaylarının staj yapacağı kurumlarla görüşmek üzere Avustralya’ya gelen İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyetin başkent Canberra, Sydney ve Melbourne’de çeşitli temaslarda bulunarak, olumlu izlenimlerle yurda döndükleri belirtildi.

Göreve başlamadan önce, dil eğitimi almak üzere Londra’ya bir yıllığına giden kaymakam adaylarının, yeni dönemde Avustralya’ya da, gelecekleri belirtildi.

Ziyaretler kapsamında, önümüzdeki dönem kaymakam adaylarının bir bölümünün 1 yıllık eğitim için, İngiltere yerine Avustralya’da dil ve mesleki eğitim programlarına katılacakları bildirildi.

Başkent Canberra, Sydney ve Melbourne’deki üniversiteler ve yetkili kuruluşlarla temaslarda bulunduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Yıldırım, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve pozitif izlenimlerle Türkiye’ye döndüğünü söyledi. Yıldırım, "12 kaymakam adayımızın kısa zamanda Avustralya’ya gelerek eğitimlerine başlamasını arzu ediyoruz. Kaymakam adaylarımızın söz konusu eğitimlerini Avustralya’da hangi üniversitelerde alacaklarını ise Türkiye dönüşümüzde yapacağımız istişare ile kararlaştıracağız." dedi.

İçişleri Bakanlığı, devlet görevlilerini eğitim amacıyla 20 yılı aşkın süredir yurtdışına gönderiyor. Türkiye'nin kaymakam adayları, Londra'nın en büyük eğitim kurumlarından biri olan Middlesex Üniversitesi'ne bağlı 'The Institute' ve 'The Hampstead Garden Suburb'de bir yıl süreyle eğitim görüyorlar. Adayların eğitim aldıkları yılın üçte ikisi sadece İngilizce derslerine ayrılıyor. Son üç ayda yerel yönetimler, polis, okul, ceza mahkemesi, hastane, itfaiye, huzurevi gibi kamu hizmeti veren kuruluşları ziyaret ederek İngiltere'de kamu sektörünün nasıl işlediğini öğreniyorlar.

Haftada 21 saat ve 38 hafta süren program sonunda adayların en yüksek puanın 9 olduğu IELTS (International English Language Testing System) sınavından 7'nin üzerinde puan alması gerekiyor. Middlesex Üniversitesi'ne bağlı profesyonel yetişkinler için İngilizce ve Genel Kültür eğitimi veren The Institute ise yedi yıldan bu yana Türk kaymakam adaylarını ağırlıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.